Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Sunara: Kvalitetan suparnik znao je iskoristiti naše pogreške

29.10.2018. 15:06
Sunara:  Kvalitetan  suparnik  znao je  iskoristiti  naše  pogreške


Dva Zadrova niza u subotu su prekinuta. I onaj pobjednički  na Stanovima koji je trajao četiri utakmice. I onaj pozitivni koji se zaustavio na broju sedam (osam ako računamo Kup). Dinamo II je slavio na  Stanovima rezultatom 1:3 i ostao na vrhu drugoligaške ljestvice. Na poluvremenu nije bilo pogodaka, ali onda se u nastavku "špina otvorila".  Nažalost po Zadrane na krivoj strani. Gosti iz Maksimira poveli su u 48.  minuti zgoditkom Antonija Marina. Izjednačio je Zadar preko Jure Jerbića osam minuta kasnije. Međutim, snage, spretnosti i sreće za preokret  nije bilo. U 75. minuti Roko Baturina je pogodio za novo vodstvo "modrih", a  u sudačkoj nadoknadi Leon Šipoš je stavio točku na "i" Dinamove pobjede. Oko 1.200 gledatelja koliko je u subotu pohodilo tribine Stanova sigurno nije moglo biti zadovoljno rezultatom, ali gledali su kvalitetan dvoboj koji je ovoga puta pripao gostima iz metropole.


Skupe pogreške
Bila je to poprilično izjednačena utakmica koja je, složit će se mnogi,  mogla otići na obje strane. Zadar je u prvih 30 minuta napravio veliki  pritisak i malo je nedostajalo da povedu. Teško je sada stvarati bilo kakve  pretpostavke, ali vjerujemo da bi se onda utakmica prelomila na stranu  Zadrana. Zadar je utakmicu izgubio ponajviše zbog jednog segmenta, a  to su pogreške u obrani. Nije nam cilj izdvajati igrače Zadra koji u najmanju ruku nisu imali svoj dan, ali činjenica je da su sva tri gola pala nakon  kardinalnih pogrešaka pojedinaca u domaćoj momčadi. A kada se takve  stvari događaju teško je očekivati da će momčad takve kvalitete kakvu  posjeduje Dinamo II pasti na Stanovima. Zadru nikako nije na ruku išlo i  vrlo loše i nesigurno suđenje Marina Majstrovića iz Splita. Zakleli bi se da  je jako pogriješio kada kod rezultata 1:1 nije dosudio najstrožu kaznu za  Zadrane zbog igranja rukom Bartola Franjića u svom šesnaestercu. Kako  bilo da bilo bodovi su izgubljeni, a ono što je najvažnije je da iz ovog poraza valja izvući pouke kako se isti razvoj događanja nebi ponovio u  utakmicama koje slijede.
– Čestitam kolegi Jovičeviću i momčadi Dinama II na  pobjedi – kazivao  je nakon utakmice Krešimir Sunara, trener Zadra
– Također čestitam i mojim igračima na trudu koji ovoga puta nije dao  rezulatat. Naše pogreške skupo su nas koštale u ovoj utakmici. Mlada  ekipa Dinama znala je to iskoristiti i zasluženo pobijedila. U utorak igramo osminu finala Kupa protiv Lokomotive i moramo se dobro pripremiti za taj dvoboj. Dobro ćemo izanalizirati ovu utakmicu, izvući pouke i  okrenuti se utakmicama koje su pred nama.
Zadrov strateg bio je zadovoljan kako je njegova momčad odigrala  prvih 30 minuta utakmice. Ali nakon toga Zadar se polako gasio, a  "modri" sve više dolazili do izražaja.


Stara boljka
– Teško je kada nasuprot sebi imate momčad koja je kvalitetno selekcionirana. Iluzorno je tada očekivati da ih napadate 90 minuta u kontinuitetu. Mi smo dobar dio utakmice napadali, tražili smo taj pogodak.  Međutim Dinamo II ima momčad koja zna kvalitetno iznijeti loptu i na  taj način su nam stvarali probleme. U određenom dijelu utakmice bili  smo nekompaktni. Tražili su rupe u tom međuprostoru i radili nam probleme. Mi nismo u tom segmentu izgubili utakmicu već na našim pogreškama. Dinamo II je prekvalitetna momčad da ne bi znao iskoristiti te  pogreške i zasluženo su osvojili tri boda.
Takve pogreške Zadru su se događale na početku sezone.
– Istina takve pogreške su nam se događale na početku sezone i uspjeli  smo se stabilizirali u tom segmentu. U dvije ili tri utakmice nismo primili  pogodak i ponovno smo krenuli igrati nogomet. Kada sam sjeo na klupu  Zadra kazao sam da želim da moja momčad igra nogomet i na taj način  dolazi do pogodaka, ali isto tako sam u jednom trenutku morao malo  prikočiti. Koliko će trebati vremena za pravi iskorak vrijeme će pokazati.  Dat ćemo sve od sebe kako bi osvojili što više bodova u ova tri kola. Nadam se da ćemo se na zimu kvalitetno pojačati i biti konkurentni za ono  što Zadar hoće i želi – kazao je na kraju svog izlaganja trener Sunara.