Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Tko će bolje iskoristiti ‘trampulin’ gostujućih pobjeda?

29.10.2018. 14:30
Tko će bolje  iskoristiti  ‘trampulin’  gostujućih  pobjeda?


Pobjeda nad Partizanom vratila je vjeru u košarkaše Zadra  nakon onog blijedog i neučinkovitog uvoda u sezonu pod vodstvom  Aleša Pipana. Koliko je odjeka imala njihova pobjeda usred Beograda  pokazao je doček Tornada nakon povratka u Zadar u subotu navečer.  Više od stotinu navijača ispred Krešinog doma s bakljama i pjesmom  nazdravili su velikom uspjehu te najavili da u velikom broju kreću  večeras prema dvorani Dražen Petrović gdje Zadar igra u 4. kolu HT Premijer lige protiv Cibone. Teška utakmica i najveći hrvatski derbi stigao je  u najbolje moguće vrijeme i za jedne i za druge. Obje momčadi su gostujućim pobjedama kompletirali vikend te se nadaju nastavku mini pobjedničkog niza. Cibona je u produžetku uzela dva boda kod Petrol Olimpije, no nekako je jaču 'detonaciju' u košarkaškom svijetu napravila pobjeda Zadra nad Partizanom. Stoga u oba tabora računaju na 'trampulin'  s  gostujućih slavlja proteklog vikenda, a zanimljivo će biti vidjeti tko se napunio većim samopouzdanjem na kojem  grade optimizam pred  večerašnji okršaj   u 20 sati u Draženovom domu. Za igrače Ante Nazora  pobjeda bi značila i ispravljanje kiksa protiv Zaboka, dok Cibosi u domaćem prvenstvu imaju sve tri pobjede. U novi uspjeh ne sumnja ni najbolji Zadranin, Luka Božić. U Beogradu je bio glavni motor s 27 poena, 9  skokova, dvije asistencije i tri ukradene lopte, pa se i protiv Cibone  očekuje njegov veliki doprinos.
– U utakmici protiv Partizana pokazali smo pravu momčadsku igru i to  nam je pokazatelj u kojem smjeru moramo ići u narednim utakmicama.  Cibona je neugodan suparnik koji ima dobru i ujednačenu ekipu na  svim pozicijama. Naše utakmice uvijek imaju posebnu draž, pa će tako  biti i ovog puta. Nadam se da ćemo nastaviti u pobjedničkom ritmu i još  jednom razveseliti naše navijače – poručio je junak pobjede u Beogradu i  ponajbolji igrač Zadra ove sezone.
Cibosi su imali jedan dan manje odmora iako su Zadrani imali dalje  putovanje, a trener Cibone Ivan Velić ima i nekoliko nespremnih i nezaliječenih igrača. U Ljubljani nisu ni minute zaigrali Marin Rozić i Karlo  Uljarević dok su otpustili bivšeg Zadranina, Filipa Kraljevića. Velić najviše eksploatira šestoricu igrača: Raley-Rossa, Ljubičića, Marića, Bilinovca, Novačića i Jeffersona, a kod Zadrana se klupa nekako čini širom što je  bilo vidljivo u Beogradu gdje je Nazor koristio usluge čak 10-ice igrača.  Onaj koji bi mogao donijeti prevagu protiv Cibosa definitivno je Domagoj Vuković koji je nakon odličnog ulaza u sezonu ušao u malu krizu.
– Pred nama je još jedno teško gostovanje. Važna utakmica u kojoj moramo pokazati maksimalnu energiju. Cibona je zahtjevan i uvijek težak  protivnik koji već u ovoj ranoj fazi sezone ima iskustva u tvrdim i egal  utakmicama. Nama je pobjeda kod Partizana puno značila za podizanje  samopouzdanja i nadam se da ćemo ponoviti sličnu igru večeras u Zagrebu i naravno doći do nove pobjede- kazao je Riječanin u redovima  Zadra.


Velić: Pred nama je pakleni tjedan
U stožeru Cibosa unatoč slavlju u Ljubljani dočekuju Zadar u neizvjesnosti. Odnosi se to na mnoge njihove probleme s ozljedama i nagomilani umor. Treneru Ivanu  Veliću donijelo je to mnogo muka, no definitivno je da večeras neće kalkulirati protiv  svog najvećeg rivala.
– Očekuje nas izuzetno teška utakmica s obzirom na sve okolnosti nakon utakmice  u Ljubljani. Dva dana je malo vremena za skupiti potrebnu svježinu i odmor pogotovo što imamo mnogo problema s ozljedama te moramo vidjeti tko će konkurirati za  utakmicu sa Zadrom. Pred nama je pakleni tjedan. Igramo četiri utakmice u osam  dana i bit će teško to izdržati. No, ono što mogu obećati da će igrači kao i do sada  dati svoj maksimum i da će se boriti do kraja utakmice. Želje i motiva za pobjedom  ne nedostaje i nadam se da ćemo uspjeti uhvatiti bitnu pobjedu za nas bez obzira na  sve probleme koji nas prate posljednje vrijeme – kazao je Ivan Velić, a jedan od tih  upitnih za nastup protiv Zadra jest mladi razigravač Karlo Uljarević.
– Dolazi nam Zadar pod vodstvom novog, a našeg starog trenera Ante Nazora. Pobijedili su u Beogradu Partizan što je velika stvar za njih i zato mislim da će večeras  biti izuzetno napaljeni protiv nas. Mislim da trebamo odgovoriti na to i što bolje se  pripremiti kako bi pobijedili. Što se tiče mene osobno ozlijedio sam skočni zglob, ali  mislim da ću moći pomoći momčadi večeras – kazao je Uljarević.