Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Hat trick Nikole Marića i Tabula rasa za Posedarce

29.10.2020. 09:13


Hrvatski vitez Posedarje u 12. kolu Treće HNL jug doživio je uvjerljivi poraz na gostovanju kod Vodica. Domaćin je na kraju slavio rezultatom 4:0, a za drugu pobjedu Vodica ove sezone najzaslužniji je Nikola Marić koji je postigao »hat-trick«. Još jedan pogodak dodao je Andrej Tabula na samom početku drugog poluvremena. Bila je ovo utakmica koju će Posedarci željeti što prije zaboraviti jer im praktički nije ništa polazilo za nogom. S druge strane Vodičani su pružili jednu od najdomljivijih partija ove sezone i posve zasluženo osvojili trobod koji ih je maknuo s posljednjeg mjesta na ljestvici.
Od prve minute utakmice Vodičani su krenuli odlučno prema vratima Hvatskog viteza. Već u 3. minuti Nikola Marić izašao je sam ispred vratara Ivančića, ali gostujući vratar iz ovog dvoboja izlazi kao pobjednik. U 10. minuti novi Marićev pokušaj, ovoga puta tukao je pored vratnice. Međutim, u 16. minuti više nije bilo pomoći za momčad iz Posedarja. Nakon prekršaja na desnoj strani u šesnaesterac gostiju upućen je upotrebljiv centaršut, a u gužvi se najbolje snašao Marić i s nekoliko metara poslao loptu u gostujuću mrežu – 1:0. Nakon primljenog pogotka Posedarci preuzimaju inicijativu, ali nisu uspijevali stvoriti izgledne prilike za gol. Tek je u 45. minuti udarcem s 25 metara zaprijetio Jurić, ali domaći vratar Mihaljević je na visini zadatka.
Početkom drugog dijela odmah je uslijedio novi šok za Posedarce. Igrala se prva minuta nastavka kada je Tabula odlično popratio jedan ubačaj i uklizavanjem na drugoj vratnici sproveo loptu u mrežu nemoćnog Ivančića – 2:0. Gosti se ne predaju niti nakon drugog pogotka. U 47. minuti Vukadinović izlazi »oči u oči« s domaćim vratarom i umjesto udarca pokušava driblingom smanjiti zaostatak svoje momčadi. Na njegovu i na žalost cijele momčadi, Mihaljević iz ovoga dvoboja izlazi kao pobjednik. U 56. minuti uslijedio je novi majstorski potez Nikole Marića. Opalio je s dvadesetak metara, a lopta je od vratnice završila u Ivančićevoj mreži – 3:0. Posedarci i nakon trećeg pogotka nešto pokušavaju, ali igra se većinom odvijala na sredini terena bez izglednih prilika na obje strane. A onda je Nikola Marić sve zapečatio svojim »hat-trickom«. Igrala se 89. minuta kada je odlično popratio jednu dubinsku loptu i iz kontranapada praktički s centra došao do gola i pored Ivančića poslao loptu u gostujuću mrežu – 4:0. Hrvatskog viteza već u subotu očekuje novi ispit kada u Posedarje stiže Zmaj (B).
 


VODICE 4
HV POSEDARJE 0


VODICE – Igralište S.C Račice. Gledatelja: 200. Sudac: Renato Lacić (Split). Pomoćnici: Dujo Sarić (Klis) i Miroslav Čalo (Trilj). Strijelci: 1:0 N. Marić (16'), 2:0 Tabula (46'), 3:0 N. Marić (56'), 4:0 N. Marić (89'). Žuti kartoni: Jurjević, Jukić (HV Posedarje)- Crveni: -.
VODICE: Mihaljević, Šare, Spahija, D. Perica (od 88' Barišić), N. Marić, I. Perica, Tabula (od 62' Balajica), I. Marić (od 80' Knez), Skočić, Kuman, Martinović (od 46' Simeunović). Trener: Vjeran Simunić
HRVATSKI VITEZ POSEDARJE: Ivančić, Klanac, Paleka, Vukadinović (od 55' Ivković), Rončević (od 78' Jurjević-Adžić), Smokrović, Surać, Šušak, Jurić (od 86' Jukić), Brkić, Jurjević. Trener: Kristijan Tuta
Infobox ():
Rezultati
12. kolo: Vodice – Hrvatski vitez Posedarje 4:0, (N. Marić 16’, 56’, 89’, Tabula 46’), Zmaj (B) – Primorac (B) 1:0 (Čepo 14’), GOŠK Du. – Neretva 2:0 (Topuzović 30’, Cicijelj 90’+4), Urania – Zmaj (M) 1:0 (Brnić 26’), Neretvanac – Jadran LP 0:0, Hrvace – Kamen 2:2 (Banić 80’, 82’ // Pezo 45’, 75’), OSK – Split 2:1 (Šušnjara 7’, 32’, Kuliš 74’ // Primorac 44’).