Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Čestitke, zadovoljstvo i pogled naprijed

Autor: Roman Morović

28.11.2008. 23:00
Čestitke, zadovoljstvo i pogled naprijed

Foto: Zvonko KUCELIN



Rijetka je pojava da na konferenciji za novinare nakon domaće utakmice Zadra dulje izlaganje ima gostujući trener od domaćeg, naročito otkada je trener Zadra Aleksandar Petrović. No o ovoj se utakmici zaista nema što puno pričati. Rezultat kaže +35, skokovi i slobona bacanja +16, ukradene lopte +9, a ukupna valorizacija čak +108 u korist domaće momčadi. Zato sve čestitke igračima Zadra na šestoj uzastopnoj domaćoj pobjedi i uspješno apsolviranom tjednu u kojem su gotovo imali više ozljeđenih nego li zdravih igrača.
– Iznimno sam se bojao ovog tjedna naročito zato što smo ostali bez dva vrlo važna igrača (Dixon i Rančić, op.a.), a protiv FMP-a smo igrali i bez nedovoljno oporavljenog Garnetta. Čestitam mojim igračima što su se uspjeli ekspresno vratiti u utakmicu nakon uvodnih 0-9. Nakon toga smo odigrali iznad svih mojih očekivanja. Defanzivno smo odigrali izvrsno, u napadu smo imali dosta atraktivnih poteza, a vrlo nam je važan i povratak Jubya Johnsona. Nakon nekoliko tjedna u kojima je imao problema s ozljedom i nije mogao pružiti svoj maksimum na ovoj utakmici je konačno odigrao vrhunski, naročito prvo poluvrijeme. To je za nas jedna vrlo bitna stvar naročito uoči teških ispita koji nas očekuju – kratko je prokomentirao utakmicu domaći trener Aleksandar Petrović i dodao.
– Ipak, ne bih izdvajao nikoga jer bi to bilo nepravedno prema ostalima. Svi su odigrali vrlo dobro i ja im na tome čestitam. Očekivao sam da će biti kudikamo teže izvući ovaj tjedan sa dvije pobjede, no igrači su sjajno odreagirali, nadomjestili ozljeđene i zbog toga sam vrlo zadovoljan.
S druge strane gostujući strateg Slobodan Klipa, kao uostalom i svi oni prije njega koji su gostovali u Dvorani Krešimira Ćosića, mogao je samo čestitati domaćim igračima i treneru na izvrsnoj igri i zasluženoj pobjedi.
– Čestitam igračima Zadra na zasluženoj pobjedi, svim Zadranima na tome što imaju jednu od najljepših dvorana na ovim prostorima, a isto tako i na fenomenalnom odnosu koji su pokazali prema mojoj momčadi. Žao mi je što po prvi put, otkada sam ja trener, FMP nije igrao niti približno na način na koji je igrao dok je stvarao svoje ime na ovim prostorima. Moji su igrači odigrali vrlo neodgovorno, bez imalo žara i borbe tako da ćemo nakon ove utakmice unutar momčadi napraviti određene rezove. Znali smo da Zadar ima problema s ozljedama i nadali smo se da možemo iznenaditi. Dobro smo počeli, otvorili utakmicu sa 9-0, no usljedila je njihova serija 24-2 i mi smo tada prestali igrati košarku što je na kraju i dovelo do ovako poražavajućeg rezultata. Nisam davno vidjeo razliku u valorizaciji 125-17 i taj podatak možda najbolje oslikava koliko je Zadar na ovoj utakmici bio nadmoćan. Još jednom čestitke Zadranima i sve najbolje kako u nastavku regionalne lige, tako i u Eurokupu – kazao je Klipa nakon utakmice.