Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Gečevski ne ide u Rigu?

Autor: Matej Lordanić

28.11.2008. 23:00
Gečevski ne ide u Rigu?

Foto: Zvonko KUCELIN



Nakon uvjerljive pobjede Zadra nad FMP-om (88:53) svi su poželjeli čestitati Jubyju Johnsonu na fenomenalnoj utakmici. Miljenik zadarske publike je nekoliko puta pozdravljao navijače u dvorani, a gotovo sat vremena nakon utakmice ispred dvorane su ga čekala djeca želeći autogram. Johnson je postigao 26 koševa (24 u prvom poluvremenu) čime je ovo postala njegova druga najefikasnija utakmica u Zadrovom dresu u regionalnoj NLB ligi.
– Odlična timska predstava. Otkada sam došao u Zadar nije mi bila važna individualna statistika, važna je momčad. Smatram da smo kao momčad odigrali odlično, od prve do posljednje minute. Bila je ovo jako dobra utakmica i nadam se da ćemo ovu dobru igru protegnuti i na važnu utakmicu u Latviji u utorak. Nadam se da ćemo se vratiti s pobjedom. Hoće li Gečevski ići? Ima problema s vizom, ali ići će. Vjerojatno neće ići s nama, nego posebnim letom, ali će ići. Todor je jedan od najvažnijih igrača u momčadi i nadam se da će ići. Hoće li nam nedostajati Dixon? Hoće, ali unatoč tome imamo dobru momčad – rekao je Juby.
Tomislav Ružić je za svega 17 minuta postigao 12 poena, od čega nekoliko šuteva s poludistance i za tricu.
– Loše smo ušli u utakmicu, ali brzo smo se oporavili od početnog šoka i vratili u igru. Već do kraja prve četvrtine smo pokazali da smo favoriti i da moramo pobijediti u ovoj utakmici. Riga? Teško gostovanje. Bit će vrlo teško, moramo što prije zaboraviti FMP. Naravno da idemo na pobjedu, nema smi sla igrati ako se ne ide na pobjedu. Bit će teško bez Dixona, jer Rok ne može sam izdržati cijelu utakmicu. Prednost mu je što poznaje Brewera od lani, nadam se da će to iskoristiti – kazao je Ružić.
Todor Gečevski se uspio odmoriti, igrao je samo 23 minute što je iskoristio za 9 koševa i sedam skokova (četiri napadačka).
– Vrlo smo lagano došli do dva boda. Nismo očekivali da će FMP ovako loše reagirati. Malo su nas iznenadili na početku  i pobojali smo se da će biti teška utakmica. Međutim, u prvoj četvrtini smo im napravili seriju 24-2 i tu prelomili utakmicu. Odigrali smo odličnu obranu i napad, pa su mlađi dobili priliku. Također se odmorio i Garnett. Zasluženo smo pobijedili, a uz to odmorili nekoliko igrača. Riga? Ne znam hoću li igrati, jer imam problema s vizom. Još je nemam, možda ću je dobiti u tijeku ponedjeljka. Za sada ne znam ništa konkretno o tome. Što se tiče Rige, ne znam koliko su kvalitetni, jer poznajem samo Brewera koji je ovdje bio prošle sezone. Međutim, kada su već prošli Sevillu, vjerojatno su kvalitetna momčad. Trebamo igrati koncentrirano i dobro u obrani što nam može donijeti pobjedu – prognozira Todor.
Hrvoje Perić je uz Stipčevića i Johnsona proveo najviše vremena na parketu. Postigao je 14 koševa i skupio pet skokova.
– Nema se puno toga za reći nakon ovako velike pobjede. Nakon 0-9 na početku smo se konsolidirali, pogotovo u obrani. Najviše raduju samo 53 primljena koša. A sve to smo ostvarili bez tri vrlo bitna igrača. Trebamo što prije zaboraviti ovu pobjedu i okrenuti se Rigi. Hoće li ići Gečevski? Ići će, ali vjerojatno će doći zasebno. Dixon? Rok je u zadnje dvije utakmice pokazao da može sasvim kvalitetno odraditi svoj posao. Nadam se da će dobro odreagirati u utorak. Nadam se da nećemo biti bez Todora, jer je on naš najbolji igrač i bez njega su naše šanse minimalne. Ovako, po meni su šanse 50-50 – procjenjuje Perić.   
Centar FMP-a Predrag Samardžiski je uz razigravača Čovića bio jedini koji je s vremena na vrijeme znao priprijetiti Zadranima. Postigao je 10 koševa uz 8 skokova.
– Prvu četvrtinu smo pokazali što znamo i pružili nekakav otpor, ali onda smo stali i dozvolili Zadru da se razigra i nametne svoj ritam. Počeli su pogađati sa svih strana, Johnson nas je ubio šutom u prvom poluremenu, a nakon toga su se svi razigrali. Više nije bilo šanse zaustaviti tako kvalitetnu i iskusnu momčad kao što je Zadar. Mi trebamo još puno raditi. Čestitam Zadru i želim im sreću u utorak u Eurocupu protiv Rige – rekao je Samardžiski.