Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Veliki i mali rotor za 1,5 milijun kuna

Autor: Teuta Babajko Jamičić

28.11.2008. 23:00
Veliki i mali rotor za 1,5 milijun kuna

Foto: Adam VIDAS



Što se tiče same izgradnje rotora, Jerak pojašnjava da će jedan, veći, biti izgrađen na državnoj cesti D-407 na spoju Marulićeve, Šubića Zrinskog i Ravnica, a drugi, manji na gradskog prometnici Kralja Dmitra Zvonimira
Nakon štu su krajem prošloga tjedna započeli radovi na novom prometnom rješenju na Ravnicama, gdje bi do sredine prosinca trebala biti izgrađena dva rotora, koji će omogućiti sigurnije odvijanje prometa na spajanju ulica Marka Marulića, Nikole Šubića Zrinskog, Bože Petričića i Kralja Dmitra Zvonimira, odnosno iz smjera Inine benzinske crpke prema Elektri i zadarskoj Općoj bolnici, jučer je na Ravnicama uvedena nova regulacija prometa.
Naime, promet iz Ulice Marka Marulića zaobilaznicom je preusmjeren na Ravnice, kroz parkiralište pa dalje prema ulicama Bože Petričića i Kralja Dmitra Zvonimira, ovisno o pravcu kretanja.
Posjetimo, projekt novog prometnog rješenja za Ravnice Grad Zadar naručio je od zadarske tvrtke “Gin Company”. Kako je riječ o državnoj cesti D-407, za čije je održavanje zadužena zadarska ispostava Hrvatskih cesta, njima je pripala uloga investitora, s tim da su zahvat na novoj prometnoj regulaciji, čija je vrijednost predviđena na 1,5 milijuna kuna, stavili pod pojačano održavanje, za što su dobili zeleno svjetlo od svojih u Upravi HC-a. Izvođač radova su Ceste Zadarske županije.
Zdravko Jerak, voditelj Hrvatskih cesta Ispostave Zadar, pojasnio nam je kako se zbog izgradnje dvaju rotora na Ravnicama promet iz Ulice Marka Marulića, dakle iz smjera Jazina preusmjerava obilaznicom kroz parkiralište na Ravnicama te nadalje u ulicama Bože Petričića i Kralja Dmitra Zvonimira.
– Zbog radova promet iz Ulice Marka Marulića, odnosno iz pravca Jazina odvija se obilaznicom, i to kroz parkiralište na Ravnicama. Shodno tome, postavljena je i odgovarajuća prometna regulacija, a o protočnosti prometa vode računa i prometni policajci, osobito u frekventnim jutarnjim i popodnevnim satima, govori Zdravko Jerak, te dodaje kako nova, privremena regulacija prometa na Ravnicama nije donijela znatnije zastoje u prometu budući da se gužve tek stvaraju u vrijeme kada ljudi dolaze i odlaze s posla što se moglo i očekivati.
Što se tiče same izgradnje rotora, Jerak pojašnjava da će jedan, veći biti izgrađen na državnoj cesti D-407 na spoju Marulićeve, Šubića Zrinskog i Ravnica, a drugi, manji na gradskog prometnici Kralja Dmitra Zvonimira.
– Želimo poboljšati sigurnost na Ravnicama gdje se zbog dosadašnje regulacije prometa, radi ulazaka na parkirališta, svakodnevno prave prometni prekršaji. Novim prometnim rješenjem koje podrazumijeva izgradnju dvaju rotora, vjerujem da će se takvi prekršaji svesti na minimum, govori Zdravko Jerak, dodajući da se završetak radova na Ravnicama planira do 15., odnosno 17. prosinca, što dijelom ovisi i o vremenskim prilikama, kao i stanju podzemnih instalacija na koje će građevinari naići.