Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Blasfemija

Autor: Mario Padelin

28.11.2009. 23:00


DOBILI SMO EUROPSKO PRVENSTVO!!!.. za mlade
Jednom davno, u onoj bivšoj državnoj tvorevini, postojala je skupina zafrkanata koji su ismijavali sve i svakoga. Tako su jednom parodirali dnevnik i u sportskom prilogu rekli sljedeće: “Sinoć, na atletskom mitingu u Laussanei naš skakač Sašo Apostolovski postavio je novi svjetski rekord u skoku u vis za žene.” Fora je baš bila dobra, taman pomisliš da je nešto, a ono… Ništa. Tako ovih dana u svim sportskim prilozima informativnih emisija, na sav glas slušamo vijest kako smo dobili -Europsko košarkaško prvenstvo i tek onda tiho, u nastavku …”za mlade do 19 godina.” Neš ti Europskog prvenstva! Budimo realni. To rijetko koga zanima, publike skoro da i nema, i što se toga tiče, moglo se slobodno održati i u Moldaviji. Bilo bi bolje da su rekli “uvalili su nam europsko prvenstvo koje nitko ne želi jer je čisti financijski gubitak”. Ako netko misli da pretjerujem, neka se sjeti ovih mojih riječi kada se bude odvijalo to natjecanje, koje ćemo vjerojatno mi platiti, i neka pogleda koliko u prosjeku ima gledatelja po utakmici. Važno je da je vijest udarna i bombastična, samo što su se oni zafrkanti sa početka teksta sprdačili, a ovi današnji misle ozbiljno.
SIMONICA I VLATKA NA DESETU POTENCIJU
Ako vam na sam spomen Simonice, Vlatkice i ostalih izlaze pjege, i ako mislite da je to dno dna ljudske civilizacije, onda obavezno nedjeljom ujutro pogledajte američku tzv. reality seriju “Kućanice iz visokog društva”. To je nešto najgnusnije, najodvratnije, najbesmislenije i najgluplje što se može zamisliti na ovome svijetu. Radi se o hrpi silikonskih lutaka (ne može se razlučiti tko je majka a tko kćerka – sve izgledaju jednako) koje su se bogato udale i koje od puste objesti ne znaju što bi sa sobom, a kamere to snimaju i bilježe njihova “razmišljanja” i sofisticiranu životnu filozofiju. A one su toliko jadne i prazne da čovjek poželi otići do njih i jednostavno ih uspavati da se takve nikakve više ne muče i ne nagrđuju svojim nakaradnim pojavama ovu našu napaćenu planetu Zemlju. Mislite da pretjerujem? Pogledajte (naravno, na Novoj tv) pa zaključite sami.
GLOBALNO SIJELO – GARANCIJA KVALITETE
Već i ptice na grani znaju da je “Globalno sijelo” jedna od najboljih emisija koje se mogu vidjeti na malome ekranu. Ovoga smo utorka opet mogli uživati u lijepim i zanimljivim prilozima, a prvi je bio onaj o našoj susjedi Ivki Nekić iz Maslenice koja se povukla na selo i tamo uživa u miru i radi kao primalja za male kornjačice. Osim toga, ona slika, a ima i mačku. Vidjeli smo i prilog o didi Mati koji se izuje, trči po livadama i penje na drveće, a njegova je žena malo zabrinuta jer što će reći svijet što on u 64-toj godini “leta” po selu. Vidjeli smo i čovjeka koji sastavlja aute, ali ih ne smije voziti po gradu jer nisu registrirani, a i niz drugih zanimljivosti koje život čine ljepšim, te se nadamo da ćemo u Globalnom sijelu uživati još dugo, dugo…
NEŠ TI SKANDALA
Nakon što se dva tjedna govorilo o prekidu snimanja “Nedjeljom u 2”, odlučili su nam pustiti ono što je snimljeno prije nego se Kusturica demonstrativno digao i izbacio HTV-ovu ekipu iz svoga doma. Očekivao sam neki žestoki ideološki sukob, ali smo vidjeli nešto prilično ordinarno, domaćina koji je u kadar stavio stalak sa električnom gitarom koja bi valjda trebala nešto simbolizirati, i koji nije rekao ništa posebno uzbuđujuće. Kusta kaže “dobro smo počeli ovaj razgovor”, a Stanković se nadoveže -“vidjeti ćemo gdje ćemo završiti”. Indikativno, zar ne?
IZBOR NAJVEĆIH TV-GLUPOSTI PROTEKLOG TJEDNA
– Glupost br. 1: slučajno okreneš program, a tamo “Trenutak istine”. Pomisliš, možda su se opametili, unormalili i upristojili, a onda čuješ pitanje: “Jeste li ikada poželjeli da vam umre supruga, da bi mogli u miru biti sa ljubavnicom”? Zemljo, otvori se!!– Glupost br. 2: gledamo prilog o koncertu Jure Pađena u “Tvornici”, ali ne govore ni s njim ni o njemu, već cijelo vrijeme melju o Simonici i Anti. Kada je tko došo, kada je tko ošo, s kime je tko bio, i tko je što o kome rekao. O svirci ni jedne riječi. Ispada da se koncert ne bi ni spomenuo da na njemu u funkciji gledatelja nije bio i spomenuti dvojac. S druge strane, i Pađen bi se trebao zamisliti o tome što mu ovakvi rade u publici.– Glupost br. 3: predsjednički se kandidati zahuktavaju i vjerojatno su spremni na sve, ali Primorac je očigledno najspremniji. Čovjek koji se bavi prirodnim znanostima, koji je dapače u tome vrhunski stručnjak, daje sebi slobodu da u sklopu svoje kampanje otiđe u posjet kod tzv. “vidjelice Vicke”. Ne bih htio na ovome mjestu divaniti o Međugorju, ali mislim da je ovo ipak blasfemija nad blasfemijom, ma što tko mislio o tome.