Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Devet škola dobiva videonadzor

28.11.2010. 23:00
Devet škola dobiva videonadzor


U šest osnovnih i tri srednje škole kojima je osnivač Zadarska županija u sljedećem će razdoblju biti ugrađen videonadzor i protuprovalni sustavi, odnosno nadograđeni postojeći.
Javni natječaj je već proveden, a u tijeku je žalbeni rok na Odluku o odabiru.
Kako nas je informirao županijski pročelnik za društvene djelatnosti Ivan Šimunić, troškove opremanja škola videonadzorom Županija će pokriti sredstvima za opremu za održavanje i zaštitu u osnovnim i srednjim školama, koja se svake godine osiguravaju u Proračunu Zadarske županije.
– Na traženje škola u Proračunu Zadarske županije za 2010. godinu na pozicijama oprema za održavanje i zaštitu osnovnim i srednjim školama osigurana su sredstva u ukupnom iznosu od 270.000 kuna, od čega je 196.200 kuna namijenjeno nabavi i ugradnji videonadzora i protuprovalnih sustava. Zadarska županija je u listopadu 2010. godine provela postupak javne nabave za nabavu opreme za zaštitu za osnovne i srednje škole – uvođenje novih videonadzora, nadogradnja postojećih videonadzora, uvođenje protuprovalnih sustava, rekao je Šimunić. Nabava je provedena za OŠ Benkovac, OŠ Stjepana Radića Bibinje, OŠ Biograd, OŠ Nikole Tesle Gračac, OŠ Jurja Dalmatinca Pag, OŠ Valentina Klarina Preko zatim za školsku zgradu u Perivoju Vladimira Nazora, Medicinsku školu Ante Kuzmanića i Poljoprivrednu, prehrambenu i veterinarsku školu Stanka Ožanića.