Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Miroljubivi remi za obljetnicu

28.11.2010. 23:00
Miroljubivi remi za obljetnicu


U povodu obilježavanja 100. obljetnice (1910. godina) osnutka prijateljsku utakmicu odigrali su slavljenik, zadarski klub NK Arbanasi i njihovi prijatelji veterani splitskog Hajduka, kluba koji je samo godinu dana mlađi (1911). Po kiši, što nije utjecalo na teren s umjetnom travom, gosti su od početka dominirali te su imali nekoliko izglednih prigoda. Domaći su, ipak prvi poveli golom ministra Božidara Kalmete koji je nakon nabačaja iz blizine glavom matirao Bikića. U drugom poluvremenu tjelesno spremniji Splićani su, također opsjedali vrata Gajića. Tako je tijekom brojnih napada Hajduk izjednačio preko Stipe Andrijaševića, čiji snažni šut iz blizine Gajić nije mogao zaustaviti.
Fešta igrača veterana dvaju najstarijih klubova u Dalmaciji i gostiju nastavljena je “trećim poluvremenom”.
Predsjednik NK Arbanasi Edi Perović bio je zadovoljan nakon utakmice.
– Eto, ove godine slavimo 100 godina od osnutka kluba. Godine 1910. bili su počeci pod imenom NK Zmaj, a tijekom povijesti nekoliko puta je mijenjano ime da bi sada ponovno bio NK Arbanasi. Klub ima oko 300 članova, oko 250 djece, seniori i momčad veterana. Voditelj i jedan od pokretača Škole nogometa je Miodrag Punović, a škola je u sedam dobnih kategorija po kvaliteti sigurno jedna od boljih u Dalmaciji, a to se vidi i po rezultatima.
U goste su vam stigli veterani Hajduka.
– Za proslavu odlučili smo se pozvati Hajduk, jer većina nas su navijači Hajduka, volimo ga i gledamo ga još od onda kada smo bili mala djeca. Boljeg protivnika nismo mogli poželjeti, samo nas je kišno vrijeme malo iznenadilo, ali svejedno, utakmica je vrlo zanimljiva. Nakon utakmice nastavit ćemo se družiti uz trpezu, a pjesmom će nas zabavljati nekoliko poznatih arbanaških pjevača. Ovom prigodom rekao bih da nam je u planu osnažiti rad kluba, da zadržimo ove momčadi koje imamo sada, počevši s djecom te da stabiliziramo seniorsku momčad i eventualno da u sljedeće dvije godine uđemo u viši rang. Na kraju bih najavio da će u sklopu proslave sljedećeg petka biti održana svečana akademija u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar gdje će uz ostalo biti prikazan film o povijesti kluba autora Bernarda Kotlara, Drage Marića i Ivice Matešića Jeremije.
 


ARBANASI – HAJDUK 1:1


ZADAR – Pomoćno igralište na Stanovima. Gledatelja 50. Sudac: Zdenko Bakarić. Pomoćnici: Tadija Babić i Nevenko Zdrilić. Strijelci: 1:0 Kalmeta, 1:1 Andrijašević (70′).
ARBANASI: Gajić, Vrkić, Maruna, Bubić, Jelenković, Dundov, Bačić, Kalmeta, Livaković, Rančić, M. Bajlo. Još su igrali: Bolanča, Torbarina, Kvartuč, Bakić, Dadić, A. Bajlo, Nekić, Knežević, Gašpar, Mudrinić, Sorić. Voditelji: Petar Ratković i Josip Bepo Bajlo.
HAJDUK: Bikić, Cukrov, Đolonga, Anić, Vulić, Miše, Šušnjara, Mornar, Šećer, Adamović, Andrijašević. Još su igrali: Putnik, Jurić, Vukas, Kukoč, Borozan. Voditelji: Dragan Holcer i Goran Brailo.