Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Osvojili ukupno 87 odličja

28.11.2010. 23:00
Osvojili ukupno 87 odličja


Nakon gotovo godinu dana rada, treninga te odlaska na turnire diljem zemlje i inozemstva, kao svi ozbiljni klubovi, i ova dva su napravila analizu urađenog. Iza Kickboxing klubova Benkovac i Polača još je jedna uspješna natjecateljska godina. Godina krize nije ih omela u njihovu pohodu na pehare i medalje, štoviše, mladi članovi Kickboxing Team-a MI6 završili su sezonu s čak osam osvojenih međunarodnih turnira. U sad već protekloj sezoni 2010. predvodnici tima osvojili su ukupno 87 odličja, i pehara i medalja, od čega zlatnih 41, srebrnih odličja bilo je 27, dok je godina završila sa 19 brončanih odličja. No ovakvi rezultati ne predstavljaju nikakvo čudo, jer klubovi na raskrižju Ravnih kotara i Bukovice u svojih 11 godina postojanja neprekidno “praše” konkurenciju gdje god se pojave. Prisjetimo, ove su godine pohodili razne turnire: Golden Glove u Italiji, Ikken Cup u Bugarskoj, Sarajevo Open u Bosni i Hercegovini, Deutschland pokal u Njemačkoj, BiH Open u Bosni i Hercegovini, Szeged Open u Mađarskoj, Czech Open u Češkoj te Slovenija Open u Sloveniji.
Jedan od onih događaja na koji su Benkovčani i Polačani ponosni svakako je održavanje Kickboxing Summer Campa, koju su i ove godine četvrti put zaredom organizirali u Gradu Biogradu, a koji je postigao poseban uspjeh okupivši 100 mladih športaša iz 10-ak država (Hrvatska, BiH, Slovenija, Češka, Slovačka, Bugarska, Ukrajina, Rusija, Izrael i Libija). Razvoj kickboxing sporta i prijateljstva na međunarodnom kampu je njihov moto, a završio je priredbom na kojoj je prisustvovalo preko 1.000 ljudi. Tamo su sudionici kampa pokazali sve čari kickboxinga.
Kod pojedinaca najbolji rezultat u protekloj godini ostvarila je 15-godišnja Kristina Jurjević, osvojivši dvostruku krunu na Svjetskom kupu u Mađarskoj, nastupom u semi contactu. Njezin rad i trud prepoznat je i u Općini Polača. Primila je priznanje za postignute sportske uspjehe i promociju Općine Polača. Po ostvarenim rezultatima slijedi je 11-godišnji Dino Buterin, viceprvak Svjetskog kupa održanog u Mađarskoj. Njegov klupski kolega Bruno Mikulić je na istom kupu nastupio u dvije discipline, semi i light contactu i osvojio dvije brončane medalje. Sanja Soldo i Anđela Bobanović također osvajaju brončane medalje na Svjetskom kupu. U ovoj godini posebno je zablistala 15-godišnja učenica gimnazije Danijela Perković koja je uspjela spojiti školske i sportske obveze. Danijela je svoj trogodišnji naporni rad, svakodnevni rad, okrunila s čak tri osvojena pokala. Započela je i završila sezonu s prvim mjestima. Osvojila je Zlatnu rukavicu Italije, a plodonosan se pokazao i nastup na Slovenija Openu gdje se u dvije težinske kategorije popela na najveću stepenicu postolja.
Antonela Tona Peraić i Karla Žiža Bobanović briljirale su na Ikken Cupu održanom u glavnom bugarskom gradu Sofiji. Karla je osvojila pobjedničke pehare i na Deutchland Pokalu i Czech Openu. U rušenju konkurencije na Czech Openu sudjelovali su i Karmen Galac, Nikola Perković i Ante Banović koji su također ponijeli titulu najboljih. Perković je pobjednik i Ikken Cupa i Deutschland Pokala. Marin Trdišević je osvajač Deutchland Opena, a Beta Hasanović se okitila srebrima u Bosni i Hercegovini i Češkoj, dok je Matej Lučić osvojio broncu također na BiH Openu.
Jedini junior Ivan Miličević je također ostvario važan rezultat – Czech Open, i pokazao veliki napredak. U seniorskoj konkurenciji Franjo Opačak dvostruki je pobjednik BiH Open, a najstariji član po stažu među ovom mladom ekipom Matej Lebo je pobjednik Deutschland Pokala, dvostruki pobjednik BiH Opena, pobjednik Czech Opena. Odličan nastup nakon godine dana stanke imao je i Mario Samirić koji je nastupio na Czech Openu u full contactu i osvojio srebrnu medalju.
Učinjenim u proteklim, ali i tekućoj sezoni Teamu MI6 je za postignute sportske rezultate i promociju Općine Polača dodijeljena godišnja nagrada Općine Polača, a za svoj doprinos kickboxing sportu i realizaciji organizacije kampa, treninga i putovanja posebnu godišnju nagradu dobio je Borislav Mikulić.
– Ovaj velik uspjeh ne bismo mogli ostvariti da nije onih koji su nas pratili i sponzorirali te prepoznali rad i aktivnosti s mladima, a to su: Grad Benkovac, Općina Polača, Grad Biograd, Zadarska Županija, Općina Stankovci, prijevoznici Puntamika Line – Zadar i Čazmatrans, kao i ostali sponzori. Hvala im na svemu – kazao je kratko predsjednik Elvis Nakić.