Adventska duhovna obnova

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Sebastian GOVORČIN
Don Anđelko Buljat govorio je o bogoslovnim krepostima

U župnoj dvorani ispod crkve Uznesenja BDM u Zadru na Belafuži prošlu nedjelju održana je nadbiskupijska ultreja kao adventska duhovna obnova za članove Kursilja - Malog tečaja kršćanstva. Ovakvi susreti održavaju se više puta godišnje, a pomažu kursiljistima na njihovom duhovnom putu i zajedništvu s Bogom. Susret je započeo Nagovorom koji je održao don Anđelko Buljat, povjerenik za Kursiljo u Zadarskoj nadbiskupiji. Zatim je uslijedio rad po grupama. Predstavljeno je i izvješće o radu u grupama uz svjedočenje. Nakon toga je održano klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom te agape uz zajedničko druženje i razgovor.

- Do sada je preko tisuću članova prošlo Mali tečaj kršćanstva, a susreti poput ovoga održavaju se najčešće u Korizmi, oko Uskrsa i početkom Došašća. U Hrvatskoj postoje tri tajništva Kursilja, u Zagrebu, Varaždinu i Zadru, a imamo i suradnike, rekao nam je u razgovoru don Anđelko.

 Ultreja je započela pjesmom "Milost", a don Anđelko je govorio o bogoslovnim krepostima vjeri, nadi, ufanju i ljubavi. Svaka grupa u svom je radu imala za razmatranje jednu od kreposti.

- Kad govorimo o krepostima koje kršćanin ima onda moramo znati da su to nadnaravne kreposti, dar od Boga. Vjera je ona krepost po kojoj mi na temelju Božjeg autoriteta vjerujemo u sve ono što je Bog objavio i što nam preko Crkve predlaže vjerovati. S posvetnom milošću ulijeva Bog na krštenju sve tri bogoslovne kreposti: vjeru, ufanje i ljubav, kazao je između ostalog povjerenik za Kursiljo.

 Kursiljo je radosno življenje kršćanstva te u vjernicima produbljuje svijest o njihovom kršćanskom pozivu na putu izgradnje Kraljevstva nebeskog. Kursiljo je pokret u Crkvi koji svojom metodom omogućuje doživljaj onog pravog u kršćanstvu s ciljem da stvori zajednice kršćana koje će u svojim sredinama djelovati kao "kvasac" Evanđelja.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno