Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Ivanov: Svatko mora krenuti od sebe

28.11.2011. 23:00
Ivanov: Svatko mora krenuti od sebe


U kriznim situacijama, a ovu Zadrovu, premda još nije ni polovica prvog dijela sezone, možemo tako nazvati, kapetan je prvi igrač čija je dužnost da pokuša objasniti zašto momčad ne igra onako kako se od nje očekuje. Utakmica u Splitu bila je vrlo slična onoj u Zaboku, prvo poluvrijeme kakvo takvo, a drugo nikakvo.
–  Prvo poluvrijeme je donekle ličilo na nešto. Uspjeli smo zaustaviti Mimicu, a jedino nam je problem predstavljao njihov „pick and roll”. No, u drugom poluvremenu nam se dogodio potpuni raspad. Mimica je pogodio nekoliko šuteva, razigrao se i onda mu više ništa nismo mogli. U napadu nam ništa nije išlo. I kada bi nešto dobro napravili, promašili bi zicer ili otvoreni šut. Jednostavno smo se raspali – kaže Ive Ivanov.
Zašto je Zadar onako izgledao?
– Nešto nam nedostaje na gostujućim utakmicama. Krvi, živosti, želje, borbenosti… Ne znam čega. Nije problem u treningu, jer treniramo stvarno jako dobro. Očito je problem u glavi, kao da postoji nekakav prekidač. Sve momčadi su napaljene na Zadar, žele nas pobijediti i to nam se dogodilo već tri puta od četiri gostovanja. No, to ne smije biti izlika. Od petka imamo tri utakmice u tjedan dana, koje jednostavno moramo izvući i odigrati kako treba.
Nakon pobjede protiv Jollyja u prethodnom kolu, očekivala se takva igra i u Splitu, no dogodilo se posve suprotno.
– Svatko mora krenuti od sebe. Pobijedili smo Jollyja trideset razlike i taj tjedan smo odmah poletjeli, kao da smo postali ne znam kakvi igrači. To nam se ne smije događati. To je samo jedna utakmica. Ove sezone nas čeka još mnogo utakmica i jedna pobjeda ne smije toliko mijenjati stvari. Svaku utakmicu, kada završi, treba ostaviti iza sebe i okrenuti se sljedećoj, što mi prošli tjedan nismo napravili.
Sportski direktor je rekao da niste bili momčad.
– To se vidjelo na terenu. Momčad je inače stvarno odlična, bodrimo se, nema nikakvih klanova u svlačionici, svi se druže i mlađi i stariji, ali na terenu, naročito u gostima, očito nam nedostaje zajedništvo. Moramo zajedno pronaći neki način za izlazak iz ove situacije.
Kada je o sankcijama riječ, kapetan kaže.
– Na klubu je da odredi tko je što napravio i kakve sankcije treba poduzeti. Na nama je samo da radimo i da se što bolje pripremimo za sljedeću utakmicu – zaključuje Ivanov.