Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Mijolović: Kako je počelo, dobro je i završilo

28.11.2011. 23:00
Mijolović: Kako je počelo, dobro je i završilo


Ne bi bilo pošteno reći da je 5:3 slab rezultat, ali jasno nam je da će biti izrazito teško u uzvratu. Uspjeli smo doći do minamalne pobjede s malom razlikom u srušenim drvima i prednošću od 13:11 u setovima. Nije to neki preveliki zalog za uzvrat u Bambergu – kaže trener Zadra Šime Mijolović


Kuglači Zadra u subotu su u prvoj utakmici prvog kola Eurolige uspjeli svladati njemačku Victoriju Bamberg, ali pitanje je hoće li konačnih 5:3 biti dovoljno za konačnu pobjedu i prolaz u četvrtfinale najjačeg kuglačkog natjecanja.
– Ne bi bilo pošteno reći da je 5:3 slab rezultat, ali jasno nam je da će biti izrazito teško u uzvratu. Uspjeli smo doći do minamalne pobjede s malom razlikom u srušenim drvima i prednošću od 13:11 u setovima. Nije to neki preveliki zalog za uzvrat u Bambergu – iskren je trener zadarskih kuglača Šime Mijolović, koji ipak može biti zadovoljan time što je njegova momčad uopće stigla do pobjede.
– S obzirom na sam početak utakmice, mogu biti zadovoljan da smo uopće i stigli do ovog rezultata.
A početak utakmice zaista nije bio za pamćenje. Barem ne kod zadarske momčadi. Nakon prve izmjene gosti su imali velikih 2:0, a kod igrača i navijača Zadra uvukao se strah.
0:2 pa 1:3
 Kostadin Manev je poražen od Nicolaa Lupua, a za pet drva izgubio je Luka Ukalović protiv Larsa Panse. Nije se sve činilo idealno niti nakon druge izmjene, jer Zadrani nisu uspjeli smanjiti rezultata, već su sa 0:2 stigli do identičnih 1:3. Kapetan Mario Baljak imao je dobar nastup protiv Miroslava Jelineka, ali loš je bio Stanko Čota koji je izgubio svoj dvoboj. Zaista se tada stvari nisu činile idealne, a samo je jedna izmjena, odnosno dva igrača stajala između poraza na svom terenu.
Ipak, na sreću tada su Zadrani zabljesnuli, publika ih je podržala, a posljednja dva gostujuća igrača nisu bila na razini. Za Zadar su tada nastupili Boris Benedik i Hrvoje Marinović. I oni su najzaslužniji za konačnu pobjedu. Marinović je imao strašan imperativ pred sobom. Ipak se radi o najmlađem zadarskom igraču, koji je u toj utakmici zaista izgledao kao da ima tisuće takvih mečeva u rukama. Uspio je, nakon 2:2 u setovima, stvoriti odličnu razliku u drvima i pobijediti svog suparnika, a u pravog junaka se ponovo promovirao Boris Benedik, koji je sa 4:0 dobio svog protivnika, a pri tom srušio 643 drva i totalno preokrenuo rezultat. Tako je u konačnici završilo 3:3 u poenima, ali je, prije svega, zaslugom Benedika Zadar imao bolju razliku u drvima i zbog toga došao do pobjede.
Preokret i nada u prolaz
– Siguran sam da mi imamo snage odigrati kvalitetno u Bambergu. Na kraju krajeva, mi smo njih i prošle sezone uspjeli pobijediti u gostima. Mi idemo u uzvrat uzdignute glave i nadam se da ćemo uspjeti nadoknaditi u Njemačkoj ono što smo na neki način izgubili ovdje.
Uzvrat u Bambergu je na rasporedu za 15 dana i jasno je da Zadar u tom dvoboju nije favoriti, ali ipak ne može se reći ni da je potpuni autsajder, jer su kuglači iz Mocira ipak u konačnici stigli do pobjede. Teško je u ovom trenutku govoriti i o šansama, ali nećemo puno pogriješiti ako kažemo da su pred uzvratni dvoboj šanse za obje momčadi 50%. Sigurno da minimalna pobjeda od 5:3 sa skromnom razlikom u drvima i u setovima nije rezultat koji je u potpunosti zadovoljio Zadrane, ali ipak ne može se pobjeći od toga da je Zadar taj dvoboj uspio dobiti i pri tom stavio određeni pritisak na igrače Victorije.
No, trenutačno misli zadarskih igrača ne smiju biti usredotočene samo na uzvrat u Bambergu, pošto ih u subotu očekuje izrazito neugodno gostovanje u Zagrebu kod Grmoščice. Domaće prvenstvo ove sezone je zanimljivije nego ikad, a svaki kiks može biti poguban. Dovoljno upozorenje Zadranima može biti i to da je kod Grmoščice već nastradala momčad Medeveščaka 1958.
– Gostovanje kod Grmoščice samo je jedan u nizu teških dvoboja za nas. Ja se nadam da smo i iz ovog dvoboja izvukli pouku i da ćemo s više koncentracije ući u dvoboj s Grmoščicom. Vjerujem da možemo odreagirati kvalitetno i stići do dva vrijedna boda – zaključio je Mijolović.


 EUROLIGA




Rezultati prvih utakmica 1. kola: Zadar – Victoria Bamberg 5:3, Beograd – Zaprešić 2:6, Konikom Osijek – Zalaegerszegi 5:3, Podbrezova – Sporting 7:1, Rot-Weiss Zerbst – Olimpia 8:0, St. Pölten – Cluj 7:1, Szegedi – Konstruktor 8:0, Makpetrol – Neumarkt 2:6.