Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Vlast se odnosi maćehinski prema središtu Ražanca

28.11.2011. 23:00
Vlast se odnosi maćehinski prema središtu Ražanca


Među prioritete u idućoj godini istaknuli smo više infrastrukturnih projekata s posebnim naglaskom na unaprjeđenje turizma. U tom pogledu tražimo da se od planom predviđenih sredstava u općinskom proračunu za iduću godinu nađu sredstva za uređenje centralnog trga u Ražancu, istaknuo je Miletić


Predsjednik Mjesnog odbora Ražanac Edmond Miletić i njegov zamjenik Josip Jole Lilić predstavili su program rada za iduću 2012. godinu, koji će biti dostavljen vodstvu Općine Ražanac i načelniku Dragutinu Miočiću na razmatranje, a potom i usvajanje.
Na ovakav korak odlučili su se, kažu, jer se općinska uprava prema središtu Ražanca i zaseocima Rudići, Garići i Škulići u zadnje vrijeme odnosi maćehinski.
– Među prioritete u idućoj godini istaknuli smo više infrastrukturnih projekata s posebnim naglaskom na unaprjeđenje turizma. U tom pogledu tražimo da se od planom predviđenih sredstava u općinskom proračunu za iduću godinu nađu sredstva za uređenje centralnog trga u Ražancu i to da počne uklanjanje derutne zgrade nekadašnje Policije, koja je već duže vrijeme sramota Ražanca. Naravno, hitno bi se morao riješiti problem parkiranja jer se za vrijeme ljetnih mjeseci stvaraju neopisive gužve u centru mjesta. Zalažemo se da se objekt na Pisku, to jest stari mlin prenamijeni u ured Turističke zajednice, da se očiste plaže, posebno plaža Vlaški kraj, da se uredi šetnica od Vrulje do Puntice u dužini od 250 do 300 metara. Moralo bi se pronaći odgovarajuće mjesto za tržnicu, postaviti koševe i kante za smeće u centru kojih ni sada nema u Ražancu, istaknuo je Miletić.
MO traži da se svakom kućanstvu osigura priključak na pitku vodu, da se izgradi parkiralište na Puntici, autobusno ugibalište u Škulićima, da se asfaltira spojna cesta koja vodi od Garića do crkve sv. Andrije, da se primjereno uredi i asfaltira ulaz u ražanačko mjesno groblje na kojem još nema vode, a da se ne govori o mrtvačnici i kapeli.
– Inzistiramo da se ukloni derutni objekt ispod kule Kaštelina, da se više pozornosti posveti održavanju poljskih puteva, da se izvrši revizija granica između mjesnih odbora, da se krene u imenovanje ulica i trgova u Ražancu te počne sa sanacijom divljih odlagališta, naglasio je Lilić, dodajući da MO nije zadovoljan ulaganjem u Ražanac.
– Znamo da zaslužujemo i očekujemo s pravom mnogo više jer, uostalom, Ražanac je centar općine i najviše puni općinski proračun i sukladno tome naša očekivanja nisu nerealna. Svjesni toga da smo u kriznom razdoblju, naš plan za 2012. godinu zaista je skroman i baš zbog toga borit ćemo se za realizaciju svake njegove točke, zaključio je Miletić.