Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Policija će ipak provjeriti je li bilo propusta

Autor: Zorana Deljanin

28.11.2012. 23:00
Policija će ipak provjeriti je li bilo propusta

Foto: PIXSELL



Sve će se provjeriti pa ćemo onda moći zaključiti jesu li policija i oni koji su sudjelovali u akciji traganja nešto propustili napraviti – rekao je ministar Ranko Ostojić


Vijest koju su članovi obitelji primili nije ima umanjila bol, ali je otklonila sumnje i pitanja koji ih 17 mjeseci razdiru i donijela im mir jer će konačno moći pokopati svoju kćer i sestru. No, pronalazak posmrtnih ostataka kod Josipdola otvorio je i jedno novo pitanje, a to je kvaliteta odrađene potrage.
Nakon što se Antonija Bilić u Drnišu ukrcala u kamion Dragana Paravinje signal njenog mobitela posljednji je put tog 7. lipnja 2011. godine zabilježen na odašiljaču Modruš, u blizini mjesta na kojemu su pronađeni posmrtni ostaci i koje su policija i GSS nekoliko puta pretražili. Odvjetnik obitelji Bilić, Vinko Ljubičić kazao je da su vještačenja kretanja Dragana Paravinje, koji je nepravomoćno osuđen na 40 godina zatvora za ubojstvo Antonije Bilić, pokazala da je upravo na tom području mogao odbaciti njeno tijelo nakon što ju je ubio te su lani tražili da ga se ponovno detaljno pregleda. Nakon dokaza da nađeni posmrtni ostaci pripadaju Antoniji Bilić smatra se da je to dokaz značajnog propusta policije. Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić jučer je najavio da će policija provjeriti je li bilo propusta u potrazi za Antonijom Bilić.
– Policija će provjeriti je li bilo propusta. Ne mogu konstatirati da ih je bilo. Sve će se provjeriti pa ćemo onda moći zaključiti jesu li policija i oni koji su sudjelovali u akciji traganja nešto propustili napraviti – rekao je ministar Ranko Ostojić.