Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Roko Brala prijavljen za prijevaru tešku dva milijuna kuna

28.11.2013. 23:00
Roko Brala prijavljen za prijevaru tešku dva milijuna kuna


Zbog prijevare u gospodarskom poslovanju policija je jučer podnijela kaznenu prijavu protiv posedarskog poduzetnika Roka Brale.
– Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjim direktorom trgovačkog društva kojeg se sumnjiči da je nekretnine u vlasništvu tog društva prebacio u vlasništvo novoosnovanog trgovačkog društva. Time je onemogućio naplatu potraživanja u iznosu od gotovo dva milijuna kuna na štetu trgovačkog društva sa sjedištem u Zaboku na ime duga koji potječe iz ranijeg poslovnog odnosa – kaže Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske, napomijući kako je protiv 62-godišnjeg direktora poduzeća podnijeta kaznena prijava Državnom odvjetništvu zbog prijevare u gospodarskom poslovanju.
Iako policija ne navodi detalje poslovnog odnosa koji je završio kaznenom prijavom, kako doznajemo, riječ je o sporu između Roka Brale i Tomislava Rajića, vlasnika tvrtke Zagorski metalac d.d. iz Zaboka. S tom tvrtkom Brala je 2010. godine krenuo u poslovnu suradnju s namjerom da im proda pumpu kod Crnog za iznos od milijun eura. Rajić mu je platio kaparu od 250 tisuća eura, no do realizacije nije došlo pa je slučaj završio na Trgovačkom sudu u Zadru. Prije godine i pol, odnosno 21. ožujka 2011. godine, sud je donio presudu u kojoj je Brali naloženo da Rajiću isplati dvostruku kaparu sa zateznim kamatama, no on se žalio višem sudu.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU