Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Jeremija i prokletnici otvaraju koncertni program u Callegru

28.11.2016. 23:00
Jeremija i prokletnici otvaraju koncertni program u Callegru


Svirke u sklopu Forum Blues Bara od ovog se petka sele u novi prostor. Nakon četiri i pol sezone u Caffe baru Forum, koncertni program na Kalelargi nastavlja se u Callegro baru. Tek par metara udaljen od dosadašnje lokacije Callegro nudi klupski ambijent i više mjesta pa se novi Turisthotelov prostor nametnuo kao logičan izbor organizatora.
A Callegro će „krstiti” Jeremija i prokletnici – bend osebujnog imena i autentičnog boogie & blues izraza. Sastav iz Sv. Filip i Jakova na pozornicu u kafiću na Kalelargi popet će se u petak, s početkom u 22 sata, kada će odgovoriti zašto se ovaj sekstet ne ubraja u konfekcijske izvođače.
Razloga je nekoliko: od snažne ritam sekcije u čijoj je službi odlična gitara, uvjerljivih vokala i lucidnog korištenja trube, odnosno usne harmonike… Ali ono što Jeremiju i prokletnike čini uzbudljivim i drugačijim nije izbor instrumenata nego – zvuk. Teški, sporo goreći ritam koji je ishodište za boogie funk i energični blues sprema se zakotrljati Kalelargom.
Jedan od ponajboljih dalmatinskih boogie i blues bendova glavninu repertoara gradi na izvrsnom autorskom materijalu koji vješto aranžiran ne umanjuje energiju i dinamiku nastupa, pa publika često napušta koncert uvjerena kako je slušala zavidno izvedene standarde.
Ulaz u Forum Blues Bar i ovog je petka slobodan.