Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

CENTAR MOCIRE Početak radova u veljači 2019, rok za završetak 10 mjeseci

29.11.2018. 18:45
CENTAR MOCIRE Početak radova u veljači 2019, rok za završetak 10 mjeseci


Povodom objave natječaja za izvođača radova na Centru  Mocire, u radnom obilasku Centra danas su bili predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ministarstva demografije, obitelji, mladih i  socijalne politike, Goran Kolarić i Nikica Šikić, zajedno sa zamjenikom  gradonačelnika, Antom Babićem i pročelnicima Darkom Kasapom, Josom Nekićem i Mariom Pešutom.
Podsjećajući na važnost ovoga projekta za Grad Zadar, pročelnik za  graditeljstvo Kasap je istaknuo kako je, s obzirom na protok vremena,  UO za graditeljstvo uložio maksimalne napore na usklađenju projekta s  novim standardima za sve tri ustanove koje će biti u njemu smještene, a  sve s ciljem dobivanja uporabne dozvole. Nakon što su usklađeni svi  zahtjevi sva tri dionika ovoga projekta, a to su Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Grad Zadar, uslijedilo je potpisivanje IV. Dodatka Ugovora o sufinanciranju kapitalnog projekta izgradnje Centra Mocire, u travnju ove  godine u Ministarstvu za demografiju, a ugovor su supotpisali  gradonačelnik Branko Dukić i ministrice Nada Murganić i Blaženka Divjak.
Pročelnik Kasap je naglasio kako je za izgradnju potrebne infrastrukture i trafostanice Grad Zadar izdvojio dodatnih 4 milijuna kuna. Nakon  provedene potrebne procedure, početak radova planira se u veljači sljedeće godine, a rok za izgradnju je deset mjeseci od početka radova. S obzirom na složenost zahvata očekuje se da će objekt biti u funkciji do kraja sljedeće 2019. godine.
Procijenjena vrijednost završetka objekta je 17 milijuna kuna plus PDV  čemu još treba pridodati troškove opremanja svakog pojedinog dijela  Centra.