Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Jednosatni štrajk nema smisla

29.11.2018. 09:05
Jednosatni štrajk  nema smisla


Iako su se Vlada i sindikati javnih službi dogovorili oko povećanja osnovice plaća nakon čega je većina sindikata odustala od štrajka, članovi sindikata Preporod jučer su ipak štrajkali.
Naime, sindikat Preporod odlučio je ipak održati jednostani štrajk od  11:55 do 12:55 sati u školama u kojima ima svoje podružnice. U Zadarskoj županiji imaju tek dvije podružnice i to u OŠ Stjepana Radića u Bibinjama te u Srednjoj školi primijenjene umjetnosti u Zadru (ŠPUD).
– Koliko mi je poznato štrajk će se održati, ali neće štrajkati svi članovi  sindikata kojih je u našoj školi malo. Mi smo uspjeli organizirati nastavu  unatoč štrajku tako da djeca i roditelji ne trebaju brinuti, rekla je Mirka  Sikirić, ravnateljica u OŠ Stjepana Radića.
Provjerili smo kakva je situacija u srednjoj školi te smo predstavnika  sindikata Preporod Marka Perića zatekli u zbornici. Kratko nam je rekao  kako ipak nisu održali štrajk. Doznajemo kako su članovi sindikata smatrali da štrajk od jednog sata nema smisla te su odustali.