Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

KRONIČAR ZADRA Drago Marić povlači se iz javnog života

29.11.2018. 18:45
KRONIČAR ZADRA Drago Marić povlači se iz  javnog života


Zadarski novinar, publicist, povjesničar sporta, kroničar Zadra Drago Marić (rođen 1939.), od 1. siječnja 2019. godine povlači se iz  javnog života. Nakon brojnih objavljenih publikacija, feljtona, knjiga,  uključujući i dvanaest naslova iz biblioteke "Grad", u okviru kojih je tematizirao Zadar, Marić se odlučio, kako nam je objasnio, preostale godine ili desetljeća svog života, provesti mirnije nego do sada.
– Da, povlačim se. Previše je toga, a i godine su tu. Odlučio sam stoga  da od početka iduće godine neću više raditi promocije, gostovati na televiziji, zapravo uopće u medijima, niti javno nastupati u bilo kojem  obliku. No, to ne znači da ću prestati pisati jer ja bez pisanja ne mogu.  Ovisnik sam o pisanju i, dok god budem živ, neću prestati pisati jer se  najbolje osjećam dok pišem, naglašava Marić dodajući kako upravo radi na dva nova projekta, na knjizi "Blagoslovi Bože Zadar" i monografiji  o 25-godišnjoj povijesti Zadarskog lista.
– Knjiga "Blagoslovi Bože Zadar" je napisana i sada predstoji tehnička  obrada i tiskanje. Htio bih da iza nje stanu Grad Zadar i Zadarska županija jer pišem o Zadru i Zadranima. Što se tiče monografije Zadarskog  lista, radim ju u povodu četvrt stoljeća od izlaska prvog broja, koji je  izašao 3. studenoga 1994. godine i s njom nastavljam gdje sam stao s  knjigom „Zadru Za Dar“, tj. s poviješću svakodnevice. Evo pri kraju sam  listanja svih izašlih brojeva i radim kao autor i predselektor građe dok  će urednik izdanja biti glavni urednik Zadarskog lista Šenol Selimović.  Zadarski list će biti prva tiskovina koja će imati nešto takvo, a uz objavljivanje će se organizirati i velika fešta na spomenuti datum, u povodu  25 godina od izlaska prvog broja ovih naših novina, otkriva nam doajen  zadarskog novinarstva Drago Marić.
A mi u redakciji Zadarskog lista, u kojemu Marić objavljuje zapaženi  feljton o zadarskim ljudima i događajima, želimo našem kolegi i prijatelju još pregršt dobrih naslova, puno zdravlja i životnoga zadovoljstva.