Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Malo učenika, ali puno kreativnosti

28.11.2018. 10:15
Malo učenika, ali  puno kreativnosti


Prigodnim programom područni  odjel Crno Osnovne škole Stanovi obilježava Dan otvorenih vrata. 
Djelatnici i učenici za ovu prigodu su pripremili tri radionice – sportsku, dramsku i kreativnu, s ciljem da posjetiteljima pokažu što rade, koliko znaju te koliko su kreativni i uspješni iako su mali.
Školu koja organizira nastavu za učenike od 1. do 4. razreda trenutno  pohađa svega devet učenika, a od prošle školske godine imaju i produženi boravak. U prvom razredu kojem predaje učiteljica Ina Končurat  troje je učenika, a preostalih šest je u kombiniranom odjeljenju 2. i 3. razreda s učiteljicom Anicom Musulin. U produljenom boravku učenicima  predaje Anđela Parancin, a prvašići imaju i pripravnicu Tinu Rogić.
Radionice su, kako doznajemo, osmišljene na način da će u njima  moći sudjelovati i posjetitelji, a ciljana skupina su predškolci, odnosno  budući učenici škole. Njima će domaćini – učenici škole s učiteljicama,  pokušati približiti program i sve ono što u školi rade. U sklopu kreativne  radionice predviđena je izrada božićnih ukrasa i čestitki, u kojoj će se  moći okušati i gosti, jednako kao i u sportskim aktivnostima u sklopu  sprotske radionice gdje će se, primjerice potezati konop te slične igre u  kojima dolaze do izražaja spretnost i motoričke sposobnosti. Dramska  radionica poslužit će učenicima škole da pokažu glumačke i recitatorske  sposobnosti, a posjetiteljima da se zabave. Program traje sat vremena, a  za kraj je predviđena i zakuska.   
Punu podrušku u prezentaciji svega onoga što rade učenici i njihove  učiteljice imaju od članova Mjesnog odbora Crno čiji je predsjednik Darko Wertheim, otac četvoro djece, bivših učenika ove škole.
– Škola je nedavno obojena, uređen je okoliš, a isto tako i unutrašnjost  u kojoj se odmah s vrata vidi sav trud učenika i njihovih učiteljica. U posljednjih nekoliko godina u Crnom se sve više gradi i imamo jako puno  mladih obitelji, no nažalost i nekakav trend da djecu vode u druge gradske škole iako imaju školu tu u mjestu. Zato nam je drago da se organizira Dan otvorenih vrata škole i da se pokažu sve prednosti malih odjeljenja. Nedaleko škole imamo i dječji vrtić, Područni ured Gradske  knjižnice Zadar, uređeno travnato igralište, kaže Wertheim izražavajući  nadu da će ova škola već od iduće godine imati puno više učenika budući da ima sve ono što imaju velike gradske škole, a uz to manja odjeljenja u kojima se učiteljice mogu kvalitetnije i više posvetiti svakom  učeniku.