PLANIRAJU RAZVOJ U dva dana crowdfunding kampanje pivovara Brlog prikupila više od 250.000 kn

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Veliki interes građana za učlanjenje i suvlasništvo u pivovari iz Zadra
Pivovara Brlog, koja trenutačno proizvodi pivo Plavuša i odnedavno Neposlušna, planira tijekom 2019. godine, uz proširenje proizvodnih kapaciteta, razviti nove proizvode, nabaviti dostavno vozilo i povećati broj zaposlenih
U Brlogu trenutačno radi ukupno petnaest članova Zadruge

U svega dva dana crowdfunding kampanje, pivovara Brlog iz  Zadra prikupila je više od polovice traženog iznosa za proširenje svojih  proizvodnih kapaciteta, a interes građana za učlanjenje i suvlasništvo  prelazi prvotni cilj od 500 tisuća kuna.

Dvije godine nakon prve uspješne crowdfunding kampanje i osnivanja, zadružna pivovara Brlog pokrenula je novu crowdfunding kampanju  za proširenje proizvodnje te preseljenje u novi prostor. Ljubiteljima piva  je ponuđena mogućnost da postanu suvlasnici i članovi nezavisne,  društveno angažirane pivovare.

Pivovara Brlog planira tijekom 2019. godine, uz proširenje proizvodnih  kapaciteta, razviti nove proizvode, nabaviti dostavno vozilo i povećati  broj zaposlenih. Učlanjivanjem novih članova planira se kroz članarine  prikupiti potrebna sredstva i ojačati Brlog zajednicu kvantitativno i kvalitativno. Postati suvlasnik možete preko stranice: www.brlog.beer/zadruzi

- Naše pive su Plavuša i odnedavno Neposlušna. To su piva s karakterom hmelja, potpuno prirodna, jako pitka i pakirana u velikim bocama.  Dostupne su u oko 150 kafića, nekoliko trgovačkih lanaca i u većini gradova Hrvatske. Vrijeme je za proširenje naših kapaciteta za što nam treba  500 tisuća kuna, a ukoliko prikupimo više, selimo se u novi prostor, naglašava Ana Teskera, suosnivačica zadružne pivovare Brlog.

- Nije nam cilj samo prikupiti financijska sredstva, već i dobiti povjerenje zajednice koji će moći uživati u našim proizvodima. Ovoliki interes  građana za učlanjenje u našu pivovaru nas jako veseli i motivira da samo  nastavimo s našim radom, dodaje Ana.

Učlanjivanjem u pivovaru Brlog ostvaruju se suvlasničke beneficije  odnosno sudjelovanje u dobiti i pravo glasa na Skupštini, dobiva se transparentan uvid u poslovanje Pivovare i godišnju količinu piva, dodatno  se potiče stvaranje platforme koja podržava male kućne pivare da stvaraju jedinstvene lokalne recepte piva.

Investicija se prikuplja kroz članarine, minimalno tisuću kuna po članu i dodatne zadružne uloge (minimalno jedan, maksimalno 11 dodatnih uloga). Svaki dodatni zadružni ulog vrijedi šest tisuća kuna i njime se  ostvaruje jedna jedinica raspodjele dobiti.

- U Brlogu nas je danas ukupno petnaest članova Zadruge, a od toga  smo nas troje  zaposleni na puno radno vrijeme. Tu su Ana koja upravlja  zadrugom, Hrvoje, naš kuhar piva i autor recepta za Neposlušnu i ja kao  voditeljica proizvodnje. Dobivanjem novih članova ćemo ostvariti brži  napredak, ojačati zajednicu i stvoriti jači društveni utjecaj, objašnjava  Maja Šepetavec, suosnivačica zadružne Pivovare Brlog.

Pivovaru Brlog podržavaju organizacije ACT grupa, Inovativni Zadar,  Akcelerator društvenog poduzetništva, Botaničar, COIN Zadar, Fierce  woman, Vestigium, Vox feminae, Zelena energetska zadruga, Terra Hub,  ZMAG, Zaklada Solidarna, Market kolektiv i Šahovski klub Casper.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno