Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pobjedom produžiti nadu za Kinu

29.11.2018. 09:26
Pobjedom produžiti  nadu za Kinu


U najvećem gradu Slavonije hrvatska košarkaška reprezentacija nastavlja ciklus  kvalifikacija za SP u Kini 2019. godine. Večeras u 18  sati dočekuju Mađarsku, a 2. prosinca gostuju u Vilniusu kod reprezentacije Litve. Izbornik Dražen Anzulović ne može za ovaj "prozor" računati na ponajbolje hrvatske igrače, posebice na one iz NBA lige, no bez obzira na okrnjenost sastava nada se pozitivnom rezultatu večeras protiv  Mađara.
– Prva na rasporedu je utakmica s Mađarskom, a idemo utakmicu po  utakmicu, apsolutno respektirajući svakog protivnika, ali vjerujući u ono  što imamo, vjerujući da ćemo s publikom u Osijeku imati šestog igrača  koji će nam biti strašno potreban. Dok god postoje i teoretske šanse za  plasman na Svjetsko prvenstvo moramo iskoristiti svaku priliku koja  nam se pruži – kazao je izbornik.
Hrvatska se nalazi na posljednjem mjestu Skupine J s omjerom 3-5 te  joj za plasman među najbolja tri sastava nasušno treba pobjeda u dvoboju s Mađarima. Jedan od onih koji vjeruju da Hrvatska može do Kine  jest povratnik u reprezentaciju nakon dugih devet godina, Marin Rozić. 
 – Ne treba se sada baviti nekim računicama i kombinacijama. Treba  pristupiti svakoj sljedećoj utakmici kao da je posljednja, ići korak po korak, a onda ćemo vidjeti što smo ili nismo napravili. U ovom su ciklusu  dvije utakmice, ali o Litvi ćemo razmišljati nakon Mađarske, koja je na  prošlom Eurobasketu pokazala da je ozbiljna i kvalitetna reprezentacija.  Imaju nekoliko dobrih pojedinaca, stoga nas sigurno čeka težak ispit.  Jasno da mi želimo pobjedu i pune tribine, podrška navijača u Gradskom vrtu protiv Litve bila je sjajna, svi želimo da se i ponovi – priželjkuje  Rozić, koji je svjestan da je njegov povratak u izabranu vrstu stigao u delikatnom trenutku.
– Nismo očekivali da će se stvari ovako razvijati, svi smo očekivali bolji  rezultat. Stvari nekad ne idu prema planu, ali dobro je da još nije gotovo i  da ovisimo sami o sebi. Ima tu i objektivnih stvari koje su utjecale na trenutno stanje. Termin kvalifikacija je nakaradan, ne znam koji je smisao  ako ne možeš računati cijeli njihov tijek na najbolje igrače – kaže najstariji hrvatski reprezentativac, koji nije mogao odbiti poziv trenera kod kojeg je debitirao u svom drugom najdražem dresu, Ciboninom. Anzulović  je naglasio da za ovaj kvalifikacijski prozor treba "ratnike" i karakterne  igrače, a Marin Rozić sigurno je jedan od takvih.