ZIMSKE RADOSTI U subotu svečano otvorenje virskog klizališta

Slika korisnika mkvanja
Postavljena šatorska konstrukcija na boćalištu
Svečanost otvorenja adventske manifestacije počet će u 18 sati u subotu 1. prosinca, a nastupit će mješovita virska klapa Puntadura koja će izvesti nekoliko prigodnih božićnih pjesama, dok će nakon paljenja prve adventske svijeće svoj nastup imati i virske plesačice iz plesnog kluba Zara. Nakon toga slijedi koncert Crvene jabuke, puštanje lampiona i otvorenje klizališta
Zahvaljujući vrijednim djelatnicima "niče" virska jelka

Riječka tvrtka Arctic postavila je šatorsku konstrukciju na  boćalištu uz Muja, a djelatnici destinacijske kompanije Vir turizam te  virskih komunalnih poduzeća Vir održavanje i Čisti otok, zajedničkim  snagama tijekom cijelog dana i noći održavaju i proizvode ledeni pokrov.  Do subote će, kažu u Vir turizmu, virsko klizalište zasjati na svečanosti  otvorenja.

- Imat ćemo svečanost otvorenja s klizačkom predstavom za djecu i  mlade, tako da pozivam sve Virane da nam se u subotu pridruže na klizalištu - kaže Nina Peroš, destinacijska menadžerica Vir turizma. Tako će  u subotu Klizački klub Medo iz Zagreba uprizoriti neke od omiljenih  dječjih karaktera iz animiranih filmova poput 101 dalmatinca ili Štrumfova. Predstava će početi oko 18:30, odmah nakon što se na susjednom  Trgu svetog Jure upali prva adventska svijeća i s koncertom Crvene jabuke krene Advent na Viru 2018. Svečanost otvorenja adventske manifestacije počet će u 18 sati u subotu 1. prosinca, a nastupit će mješovita virska  klapa Puntadura koja će izvesti nekoliko prigodnih božićnih pjesama,  dok će nakon paljenja prve adventske svijeće svoj nastup imati i virske  plesačice iz plesnog kluba Zara. Nakon toga slijedi koncert Crvene jabuke, puštanje lampiona i otvorenje klizališta u koje je zasad unesena oprema, odnosno stolovi, klizaljke i medvjedići za klizanje. Prošle godine na  otvorenju virskog klizališta nije bilo slobodnog mjesta, pa je u svega nekoliko sati bilo više od 300 klizača koji su uživali u ponudi virske adventske manifestacije. Također će kao i prošle godine u ponudi biti i škola klizanja koja s cijenom od 200 kuna uključuje pet treninga (po 45 minuta),  ulaznicu za klizalište i opremu za klizanje. Najam klizaljki za građanstvo  iznosit će 10 kuna, dok će se ulaz na prostor klizališta naplaćivati 15 kuna.

- Vjerujem kako će Virani i žitelji iz cijele Zadarske županije pronaći  puno razloga za dolazak na otok - govori Peroš pozivajući sve ljubitelje  klizanja i zimskih radosti na subotnje druženje na otoku. (Kažimir Škrbić)

Jelka na Trgu sv. Jure

Paralelno s pripremanjem zimskog klizališta, djelatnici Vir održavanja postavljaju  središnju jelku na Trgu svetog Jure te blagdanske ukrase na drugim dijelovima otoka. Svjetlosna jelka postavljena je na virskom rotoru kod Konzuma i na Trgu svetog  Ivana, a mnoge svjetlosne instalacije i ukrasi oživjet će blagdansku atmosferu uoči  početka manifestacije Advent na Viru.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno