Dodijeljene 43 stipendije učenicima i studentima, slijedi i isplata božićnica umirovljenicima

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Općina Vrsi nastavlja s programima pomoći
Ove godine zaprimili smo 44 pravovaljana zahtjeva za dodjelu stipendija, a u konačnici smo dodijelili 43 stipendije jer je jedan student odustao. Ovo je prvi put kako imamo više učeničkih stipendija - njih 24, dok je studentskih 19. Stipendije se isplaćuju za devet mjeseci, što znači kako ćemo izdvojiti 214.650 kuna, pojašnjava Perinić
Sredinom prosinca kreće isplata božićnica u iznosu od 500 kuna

Općina Vrsi na samom je vrhu u županiji po pitanju iznosa učeničkih i studentskih stipendija. Naime, shvaćajući važnost obrazovanja, Općina Vrsi kontinuirano pomaže djeci i mladima tijekom procesa školovanja na razne načine, a jedan od njih je i stipendiranje. Isto tako socijalnu osjetljivost Općina pokazuje prema starijima i osobama s invaliditetom isplatom božićnica.
Program stipendiranja provodi se dugi niz godina, ali od prošle godine po novim uvjetima i s novim, povećanim iznosima.
- Odlukom Općinskog vijeća od prošle godine, srednjoškolci s prosjekom iznad 4,5 ili polaznici deficitarnih programa obrazovanja, ostvaruju pravo na mjesečnu stipendiju u iznosu od 400 kuna, dok na studentsku stipendiju imaju pravo svi redovni studenti, neovisno o prosjeku, a ona iznosi 750 kuna, navodi općinski načelnik Luka Perinić i dodaje kako je mogućnost stipendiranja ove godine iskoristilo najviše učenika do sada.

Prvi put više učeničkih stipendija

- Ove godine zaprimili smo 44 pravovaljana zahtjeva za dodjelu stipendija, a u konačnici smo dodijelili 43 stipendije jer je jedan student odustao. Ovo je prvi put kako imamo više učeničkih stipendija - njih 24, dok je studentskih 19. Stipendije se isplaćuju za devet mjeseci, od listopada do lipnja, što znači kako ćemo ove akademske godine izdvojiti 214.650 kuna, pojašnjava načelnik Perinić.
Srednjoškolac s područja Općine Vrsi kroz devet mjeseci primi 3.600 kuna stipendije, a student 6.750 kuna. Također, autobusna karta je u potpunosti financirana i za jedne i za druge, tako da prosječan student koji studira u Zadru godišnje uštedi preko 11 tisuća kuna, što predstavlja značajno olakšanje za kućni budžet.
- Naš zadatak je putem raznih socijalnih programa poticati djecu i mlade na obrazovanje, jer svjedoci smo kako u posljednjih nekoliko godina troškovi školovanja rastu. Iskreno se nadam kako će u skoroj budućnosti svi uspješno završiti odabrani program obrazovanja, te kako će stečenim znanjem doprinositi razvoju svoje općine, ističe načelnik Perinić.

Nakon stipendija slijede božićnice

Uskoro nam stiže najljepše i najradosnije vrijeme u godini - vrijeme božićnih blagdana, a vrškim umirovljenicima će i ovog Božića stići lijep poklon.
- Sredinom prosinca krećemo s isplatom božićnica za naše umirovljenike starije od 65 godina, osobe s invaliditetom te socijalno ugrožene osobe koje će već tradicionalno iznositi 500 kuna. O načinu prijave i terminima podjele pravovremeno ćemo obavijestiti putem naših mrežnih stranica te oglasnih ploča, najavljuje načelnik Perinić.

Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)