Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Božićne košarice za najmlađe i najstarije

Autor: Jurica Predovan

28.12.2008. 23:00
Božićne košarice za najmlađe i najstarije

Foto: Jurica PREDOVAN



Djeca su najveće bogatstvo svakog mjesta i grada, a naši stari su oni koji njeguju tradicijsku kulturu i koji nam pomažu da mi to prenesemo na mlađe naraštaje. Sretni smo što smo ih sve uspjeli razveseliti i nadamo se kako će ova akcija postati tradicionalnom, rekla je voditeljica KUD-a “Sv. Lovre” Vesna Matešić
Poneseni blagdanskim ozračjem ovih su dana članovi KUD-a “Sv. Lovre” iz Vrsi sudjelovali u nekoliko humanitarnih akcija, kojima su nastojali razveseliti sve – od najmlađih pa do najstarijih žitelja općine Vrsi.
Prigodnim darovima članovi KUD-a razveselili su djecu, a zanimljive poklon pakete pripremili su i za starije Vršane.
Oni su tako posjetili mališane Dječjeg vrtića “Vrška vila” iz Vrsi, a također su pohodili i stare i nemoćne osobe.
Mališanima su otpjevali nekoliko božićnih pjesama, a otplesali su i prigodni ples u narodnim nošnjama. Razdragana djeca su s velikim zadovoljstvom primila košarice pune darova, a kao znak zahvalnosti za darove koje su primili zajedno s tetama Tomislavom i Davorkom otpjevali su “Tihu noć” i “Zvončiće”.
Kao što smo već spomenuli, članice KUD-a “Sv. Lovre” posjetile su i stare i nemoćne osobe te im također uručile božićne košarice. Druženje je obradovalo i jedne i druge što se najbolje moglo vidjeti po osmijehu na licima najstarijih.
Ispunivši ih božićnom radošću, pjevajući im i družeći se s njima, članice KUD-a “Sv. Lovre” postigle su da stariji Vršani barem na kratko zaborave na svoje brige.
Kažimo da su u akciji sudjelovale Marija Perinić, Marinka Perinić, Dragica Kotlar, Irma Maraš, Zora Maraš i Jelka Gasper.
– Odlučili smo posjetiti djecu u vrtiću “Vrška vila” iz Vrsi te starije osobe jer su upravo najmlađi i najstariji oni koji trebaju i zaslužuju najviše pažnje te smo ih ovim činom željeli razveseliti. Djeca su najveće bogatstvo svakog mjesta i grada, a naši stari su oni koji njeguju tradicijsku kulturu i koji nam pomažu da mi to prenesemo na mlađe naraštaje. Sretni smo što smo ih sve uspjeli razveseliti i nadamo se kako će ova akcija postati tradicionalnom, rekla je voditeljica KUD-a “Sv. Lovre” Vesna Matešić.
Na ideju su, kažu naše sugovornice, došle prije nekoliko dana, a sve su članice rado sudjelovale u akciji. Tome najbolje svjedoči atmosfera među njima pa su u želji da učine dobro djelo još jednom pokazali kako “dišu” kao jedan.
Inače, članice KUD-a “Sv. Lovre” volonterski odrađuju brojne projekte tijekom cijele godine – od organizacije smotre, čišćenja mjesta, sudjelovanja na smotrama folklora diljem županije pa sve do organiziranja i provođenja humanitarnih akcija u kojima se uvijek stavlja naglasak na pomoć najpotrebitijima.
Spomenimo i da je u organizaciji KUD-a “Sv. Lovre” sinoć u crkvi Sv. Mihovila u Vrsima održan Božićni koncert.