Božićne košarice za najmlađe i najstarije

Slika korisnika admin
vrsi_kud
Jurica PREDOVAN
Članice KUD-a "Sv. Lovre" s razdraganim mališanima Dječjeg vrtića "Vrška vila"

Poneseni blagdanskim ozračjem ovih su dana članovi KUD-a "Sv. Lovre" iz Vrsi sudjelovali u nekoliko humanitarnih akcija, kojima su nastojali razveseliti sve - od najmlađih pa do najstarijih žitelja općine Vrsi.

Prigodnim darovima članovi KUD-a razveselili su djecu, a zanimljive poklon pakete pripremili su i za starije Vršane.

Oni su tako posjetili mališane Dječjeg vrtića "Vrška vila" iz Vrsi, a također su pohodili i stare i nemoćne osobe.

Mališanima su otpjevali nekoliko božićnih pjesama, a otplesali su i prigodni ples u narodnim nošnjama. Razdragana djeca su s velikim zadovoljstvom primila košarice pune darova, a kao znak zahvalnosti za darove koje su primili zajedno s tetama Tomislavom i Davorkom otpjevali su "Tihu noć" i "Zvončiće".

Kao što smo već spomenuli, članice KUD-a "Sv. Lovre" posjetile su i stare i nemoćne osobe te im također uručile božićne košarice. Druženje je obradovalo i jedne i druge što se najbolje moglo vidjeti po osmijehu na licima najstarijih.

Ispunivši ih božićnom radošću, pjevajući im i družeći se s njima, članice KUD-a "Sv. Lovre" postigle su da stariji Vršani barem na kratko zaborave na svoje brige.

Kažimo da su u akciji sudjelovale Marija Perinić, Marinka Perinić, Dragica Kotlar, Irma Maraš, Zora Maraš i Jelka Gasper.

- Odlučili smo posjetiti djecu u vrtiću "Vrška vila" iz Vrsi te starije osobe jer su upravo najmlađi i najstariji oni koji trebaju i zaslužuju najviše pažnje te smo ih ovim činom željeli razveseliti. Djeca su najveće bogatstvo svakog mjesta i grada, a naši stari su oni koji njeguju tradicijsku kulturu i koji nam pomažu da mi to prenesemo na mlađe naraštaje. Sretni smo što smo ih sve uspjeli razveseliti i nadamo se kako će ova akcija postati tradicionalnom, rekla je voditeljica KUD-a "Sv. Lovre" Vesna Matešić.

Na ideju su, kažu naše sugovornice, došle prije nekoliko dana, a sve su članice rado sudjelovale u akciji. Tome najbolje svjedoči atmosfera među njima pa su u želji da učine dobro djelo još jednom pokazali kako "dišu" kao jedan.

Inače, članice KUD-a "Sv. Lovre" volonterski odrađuju brojne projekte tijekom cijele godine - od organizacije smotre, čišćenja mjesta, sudjelovanja na smotrama folklora diljem županije pa sve do organiziranja i provođenja humanitarnih akcija u kojima se uvijek stavlja naglasak na pomoć najpotrebitijima.

Spomenimo i da je u organizaciji KUD-a "Sv. Lovre" sinoć u crkvi Sv. Mihovila u Vrsima održan Božićni koncert.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno