Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Načelnik primio obitelji poginulih branitelja

Autor: Velimir Brkić

28.12.2008. 23:00
Načelnik primio obitelji poginulih branitelja

Foto: Velimir BRKIĆ



Učint ćemo sve da naša općina bude mjesto još ugodnijega, zdravijeg i dostojanstvenijeg življenja, naglasio je načelnik Ante Martinac
U povodu božićnih i novogodišnjih blagdana sukošanski načelnik Ante Martinac upriličio je u Općinskoj vijećnici već tradicionalni prijem za roditelje i obitelji poginulih branitelja s područja općine Sukošan. Predstavnici obitelji zahvalili su načelniku Martincu i njegovim suradnicima na prijemu te na razumijevanju i pomoći u rješavanju njihovih problema naglasivši pritom da bez općinske skrbi ne bi mogli riješiti mnoga svoja statusna pitanja.
Načelnik Martinac kazao je kako su životi njihovih najmilijih ugrađeni u temelje samostalne i suverene Republike Hrvatske “i to je prošlost na koju moramo biti ponosni”, naglasio je načelnik dodajući kako njihova žrtva treba biti i poticaj sveopćem napretku kojem Općina Sukošan i Republika Hrvatska teže, kako na gospodarskom tako i na političkom planu, a sve kako bi se djeci poginulih osigurala bolja budućnost.
– Mnogo smo toga sagradili proteklih nekoliko godina, mnogo smo toga započeli, a još više nakanili sagraditi, obnoviti, dotjerati i sve to uz prakticiranje socijalne osjetljivosti kojom svim općinskim žiteljima, a posebno onima najpotrebitijim, omogućujemo dostojanstveniji i bolji život. Na tome nećemo stati. Idemo dalje nastojeći da naša općina bude mjesto još ugodnijega, zdravijeg i dostojanstvenijeg življenja. Uvjeren sam da ćemo na tom putu i nadalje imati vašu potporu, naglasio je Martinac nakon što je obznanio da će se u proljeće kod središnjeg križa na mjesnom groblju podignuti spomen-ploče s imenima svih poginulih hrvatskih branitelja i civila u Domovinskom ratu.
Tradicionalnom druženju s obitelji poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Općine Sukošan nazočio je i Ive Vestić, predsjednik županijske Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata.