Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Poglavarstvo očitalo studentima nogometnu lekciju

Autor:

28.12.2008. 23:00
Poglavarstvo očitalo studentima nogometnu lekciju

Foto: Vedran SITNICA



Prikupljena sredstva, zajedno s prihodom sinoćnjeg humanitarnog koncerta, uručit će se Udruzi za terapijsko jahanje Vihor
Kao uvertira u humanitarni koncert za udrugu Vihor, predstavnici Kluba zadarskih studenata, organizirali su nogometnu utakmicu. U sportskoj dvorani u Poličniku okupilo se stotinjak gledatelja. Organizatori su priželjkivali i bolji odaziv, no zbog brzine organizacije to nije bilo moguće ostvariti. Iako nije sve bilo kako je planirano, zabave i sportskog duha nije nedostajalo
Kao nogometaši Kluba zadarskih studenata nastupili su Marin Jurjević, Mate Ivković, Ivo Novak, Stipe Brkić, Šime Matak i drugi, dok su za predstavnike gradskog poglavarstva utakmicu igrali ministar Božidar Kalmeta, Mario Pešut, Denis Karlović, Anton Dražina, Venci Kvartuč…
Utakimca je bila puna žara i naboja, ekipe su na prvom poluvremenu bile donekle izjednačene, pa su na prvom poluvremenu krenuli na odmor s rezultatom 3:2 za poglavarstvo grada Zadra. Već u drugom poluvremenu ekipa poglavarstva pokazala je kako je iskustvo presudno te su na kraju i odnijeli pobjedu, rezultatom 7:5. Kao najbolji od istaknuo se Denis Karlović koji je zabio 5 golova.
Iako ministar Kalmeta nije zabio ni jedan gol, moramo mu priznati da je najviše pretrčao za vrijeme utakmice. Prije samog početka utakmice ministar rekao je kako se, ukoliko je to u mogućnosti, uvijek odazove na sve humanitarne akcije.
– Ovo je jedno humano djelo, kojem je cilj pomoći onim kojima je pomoć najpotrebnija. Iako je Zadar grad košarke, moram priznati da više volim nogomet i igram ga, tako da mi je ovo uisitnu draga utakmice koju ću igrati sa svojim kolegama – rekao je Kalmeta, komentirajući kako su protivnici mladi i poletni, ali bolji pobjeđuje.
Iako uvijek zaposlen, nađe vremena za ovakve akcije, mada je odmah poslije utakmice pošao na put za Zagreb. No, prije nego li je ministar otišao, uspjeli smo ga pitati kako je proveo božićne blagdane.
– Božić sam proveo u krugu obitelji i bio je jako lijepo. Kao i za svake blagdane dobro se jelo i pilo, no meni se ništa ne prima jer sam ja odmah sljedeće jutro odradio dobar trening, kroz šalu će ministar Kalmeta.
Zbog bolova u leđima nije mogao zaigrati načelnik Poličnika Damir Lončar, koji je došao dati podršku svojim kolegama političarima.
– Nije bitno tko će pobijediti, bitno je da se ovakvih utakmica ali i humanitarnih akcija održava što više. Ponosan sam što se ova utakmica odigrala u našoj sportskoj dvoranu u Poličniku, koja je i službeno otvorena prije godinu u pol dana. Žao mi je što nisam mogao igrati, ali bolovi u leđima mi to nisu omogućili. Iako nije bilo bitno tko će pobijediti, drago mi je da su pobijedili predstavnici poglavarstva Grada Zadra, rekao je načelnik Lončar.
Predstavnik studenata Marijan Bulić zahvalio je svima koji su došli na utakmicu, ali i Općini Poličnik, koja je sama kupila oko stotinjak ulaznica, te ima povećala iznos donacijskih sredstava.
– Što se tiče same utakmice, žao mi je što smo izgubili, no nije bitno tko će pobijediti, bitna je namjera i sudjelovanje. Koliko ćemo novca na kraju skupiti ne znam, ali nadam se dovoljno kako bismo pomogli udruzi Vihor – rekao je Bulić.