Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Večeras humanitarni koncert za Vihor

Autor:

28.12.2008. 23:00
Večeras humanitarni koncert za Vihor

Foto: Sebastian GOVORČIN



Predstavnici Kluba zadarskih studenata u Zagrebu pozvali su sve zadarske studente da im se pridruže na velikom humanitarnom koncertu danas u 22 sata u klubu Forum
Udruga zadarskih studenata koji studiraju u Zagrebu, ali i po cijeloj Hrvatskoj poznata je po svojim humanitarnim akcijama. Dolazak doma za praznike probudio je u studentima pravi božićni duh. Naime, udruga zadarskih studenata u City clubu Forum organizira humanitarni koncert na kojem će nastupiti Zoran Jelenković, Davor Pekota i njihovi gosti. Sav prihod od ulaznica namijenjen je Udruzi za terapijsko jahanje “Vihor”.
Na konferenciji za novinare koja se održala u cafe baru Atrij predsjednik KZS-a Marin Batur i dopredsjednik Marijan Bulić, kazali su kako je cilj humanitarnoga koncerta prikupljanje sredstava za pomoć Udruzi za terapijsko jahanje “Vihor”, koja djeluje u sklopu Doma za odrasle osobe u Zemuniku.
– Shvatili smo da kad radimo i organiziramo događanja u Zagrebu, isto, još i bolje, možemo i u Zadru. Forum nam je omogućio prostor, a želimo se zahvaliti i Zoranu Jelenkoviću bez čije inicijative ovoga ne bi bilo, rekao je predsjednik Kluba studenata, Marin Batur.
– Ulaznica za humanitarni koncert Zorana Jelenkovića i Davora Pekote, uz goste iznenađenja, je 20 kuna, a osim studenata, kojima će ovo biti prigoda i za zajedničko druženje i zabavu, pozivamo i ostale građane koji kupnjom ulaznice žele pomoći rad udruge, zaključili su Batur i Bulić.
Davorka Krnčević, ravnateljica Doma za psihički bolesne odrasle osobe Zemunik te predsjednica Udruge “Vihor” objasnila je kako će ovakva pomoć dobro doći.
– Terapijskim jahanjem bave se djeca i osobe s posebnim potrebama, dok korisnici doma u Zemuniku skrbe za konje. Naravno da je financijska pomoć dobrodošla za konje i brojne korisnike usluge terapijskog jahanja. Udruga “Vihor” djeluje već sedam godina. Na terapijsko jahanje trenutačno dolazi 50-ak korisnika, djece i odraslih s poteškoćama u razvoju, a s njima radi 12 volontera. Ravnateljica Doma za odrasle osobe Davorka Krnčević ponosno se zahvalila svim zadarskim studentima na organizaciji ove akcije te naglasila kako je svaka pomoć Udruzi “Vihor” dobrodošla, pogotovo za kupnju sijena za konje.
Osim humanitarnog koncerta, Klub zadarskih studenata organizirao je i malonogometnu utakmicu u kojoj će snage odmjeriti s članovima Poglavarstva Grada Zadra, a momčadi Grada pridružit će se ministar Božidar Kalmeta.
– Utakmica će se održati u nedjelju 28. prosinca u 19 sati u sportskoj dvorani u Poličniku. Cijena ulaznice je također 20 kuna, a sredstva od prodaje ulaznica također idu u korist Udruge “Vihor”, rekao je predsjednik KZS-a Marin Batur. Snage će odmjeriti ekipa zadarskih studenata s članovima Poglavarstva Grada Zadra. Svoje prisustvo je najavio i ministar Kalmeta.