Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Zatvorenici na dopustu zalutali na Velebitu

Autor:

28.12.2008. 23:00
Zatvorenici na dopustu zalutali na Velebitu

Foto: GSS



Članovi GSS satnice Zadar jučer su spasili dva zatvorenika čije je vozilo zameo snijeg na prijevoju Mali Alan na Majstorskoj cesti. Nakon akcije spašavanje oba muškarca su nastavila put prema Puli gdje se vraćaju na odsluženje zatvorske kazne.
Zatvorenici su se nakon slobodnog vikenda vraćali u Pulu, te su zbog zatvorene autoceste odlučili iskušati sreću na Majstorskoj cesti, makadamu koji povezuje Tulove grede sa Sv. Rokom u Ličko-senjskoj županiji. To se na kraju pokazalo kao loša ideja jer je kod Malog Alana njihov automobil zapeo u snijegu te su bili prisiljeni tražiti pomoć. Putem njihovog mobitela nije ih se moglo locirati, ali je srećom dojavljeno kako su primijećene dvije osobe u automobilu dubrovačkih registarskih oznaka koji je zapeo u snijegu te su zadarski spasitelji mogli krenuti u akciju. 
– Pronašli smo ih zametene u snijegu. Izvukli smo njih i vozilo na sigurno odakle su sami nastavili put, kaže pročelnik GSS stanice Zadar Neven Zrilić.
Time nije završio jučerašnji dan za zadarske spasioce. Večer su završili u potrazi za Nijemcem koji je bez ikakve opreme krenuo na brdo Crnopac.