Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Zaustaviti uništavanje stare jezgre Sutomišćice

Autor: Dragana Glavočić

28.12.2008. 23:00
Zaustaviti uništavanje stare jezgre Sutomišćice

Foto: Adam VIDAS



Potpisivanjem peticije želimo zaustaviti uništavanje stare jezgre našeg mjesta. Ne želimo da na igralištu nikne bilo kakav hotel ili građevinski objekt. Ako se uistinu igralište treba prenamijeniti u neke druge svrhe onda neka se uredi u sportsko-zabavni park s adekvatnim sadržajima i, naravno, da se uklopi u već postojeći ambijent Sutomišćice, kaže Ivica Profaca
Unatoč vrlo niskim temperaturama, mještani Sutomišćice od ranih jutarnjih sati potpisivali su peticiju protiv izgradnje hotela na nogometnom igralištu smještenom u središtu mjesta. U razgovoru s mještaninom Sutomišćice Alenom Pršutom doznajemo da je vijest o izgradnji hotela na spomenutoj lokaciji doznao iz oglasa nedavno objavljenog u Narodnim novinama, premda prethodno nije raspisana javna rasprava o izgradnji hotela. Također, Pršut ističe činjenicu da je rok za dostavu ponuda s idejnim projektom na javni natječaj bio svega osam dana.
– Bilo je riječi o izgradnji hotela u mjestu, ali ne na području sportskog igrališta već na nekoj drugoj lokaciji. Žalosno je da o tom projektu općinska vlast nije informirala i konzultirala se s mještanima, pojasnio je Pršut te dodao da bi se izgradnjom hotela narušio vizualni identitet stare jezgre jednog od najljepših mjesta na otoku Ugljanu. Prikupljene potpise mještani će predati općinskoj vlasti kako bi se udovoljilo njihovim zahtjevima.
– Potpisivanjem peticije želimo zaustaviti uništavanje stare jezgre našeg mjesta. Ne želimo da na igralištu nikne bilo kakav hotel ili građevinski objekt. Ako se uistinu igralište treba prenamijeniti u neke druge svrhe onda neka se uredi u sportsko-zabavni park s adekvatnim sadržajima i, naravno, da se uklopi u već postojeći ambijent Sutomišćice, kazao je Ivica Profaca koji je podržao potpisivanje peticije.
Inače, kako se moglo čuti od mještana, oni nemaju ništa protiv izgradnje hotela, ali smatraju da bi takav turistički objekt trebalo izgraditi u neposrednoj blizini marine Olive Island.
Prema njihovim saznanjima hotel bi imao 80 ležaja smještenih u dvije zgrade. Igralište, gdje trenira NK Sutomišćica, nema samo sportsko značenje, već su mnogi stari mještani emotivno vezani za njega. Na spomenutom mjestu nekad davno bila je uvala, a nakon Drugog svjetskog rata nasuto je i namijenjeno sportskom igralištu.