Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Provalnik skinuo vrata pa ukrao nakit i novac

Autor: Suzana Bandić

28.12.2009. 23:00
Provalnik skinuo vrata pa ukrao nakit i novac

Foto: Vedran SITNICA



Kako policija nije pronašla tragove provale na vanjskim vratima koja vode u zajedničko stubište, među mještanima Vrsi proširila se priča kako su u pozadini svega zapravo nerazriješeni imovinsko-pravni odnosi bivših supružnika


Zadarska policija u ponedjeljak je ujutro zaprimila dojavu 30-godišnjakinje iz Zagreba da joj je nepoznati počinitelj provalio u kuću u vrškom predjelu Mulo te joj ukrao zlatninu i veći iznos novca. Provalnik je iskoristio vrijeme od 20. studenog do 28. prosinca kada u prizemlju kuće nije bilo nikoga te je skinuo ulazna vrata, ušao u kuću i odnio više komada zlatnog nakita, a kako neslužbeno doznajemo, sa sobom je odnio i više od sto tisuća kuna.
Zanimljivo je međutim da nitko iz okolnih kuća ništa nije vidio, a niti čuo te da se vrata koja je provalnik skinuo nalaze u unutrašnjosti kuće na zajedničkom stubištu koje koriste vlasnik prizemnog stana, pomorac Denis Predovan, i njegova bivša supruga, vlasnica gornje etaže jednokatnice. Osim toga, 30-godišnjakinja je, kako neslužbeno doznajemo, policiji osim provale i krađe prijavila i da je dolaskom u kuću zatekla uključenu struju i vodu u stanu, a oboje je, navodno, isključila prije nego je prošli mjesec napustila stan i otputovala u Zagreb, a njezin nevjenčani suprug na brod.
Kako policija nije pronašla tragove provale na vanjskim vratima koja vode u zajedničko stubište, među mještanima Vrsi proširila se priča kako su u pozadini ove bizarne provale, navodno, nerazriješeni imovinsko-pravni odnosi bivših supružnika.
Međutim, iz policije danas za takvu varijantu priče nismo dobili potvrdu, već su nam samo kazali kako je istraga još uvijek u tijeku te da će se više detalja znati tek nakon što bude dovršena.
Potvrdili su tek da je podnesena kaznena prijava zbog teške krađe, ali protiv nepoznatog počinitelja.