Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Brkljača prva, Bobanović druga lasta

28.12.2010. 23:00
Brkljača prva, Bobanović druga lasta


Uz Balenta i Brkljaču, jedno od spominjanijih imena posljednjih dana bio je i Tomislav Matošević, lijevi vanjski Umaga čije bi usluge uvelike koristile pretposljednjoj momčadi Prve lige


Rukometaši Zadra u proljetni dio Prve HRL i u nastavak borbe za ostanak ući će pojačani za Kristijana Brkljaču, 24-godišnjaka koji se nakon kratkotrajne epizode u Crikvenici odlučio na povratak u matični klub. Prošlotjedne glasine o njegovom novom angažmanu u plavom dresu već su jučer dobile svoj epilog, no kako saznajemo, igrač na poziciji desnog vanjskog ne bi trebao biti jedini glasnik vedrijeg proljeća u Mocirama. Naime, Brkljača je prva lasta, dok je vratar Damir Bobanović drugi igrač kvarnerskog prvoligaša pred kojim je izvjesna “migracija” u južn(ij)e krajeve.
– Drago mi je da mogu potvrditi da će Kristijan Brkljača u nastavku Prvenstva ponovno biti naš igrač. Dogovorili smo sve detalje, a on će nam biti od velike pomoći u pokušaju da osiguramo ostanak u prvoligaškom društvu – riječi su Klare Magaš, tajnice i neslužbene glasnogovornice Zadra, koju smo potom upitali u kojoj su fazi pregovori s Damirom Bobanovićem, Brkljačinim vršnjakom i dojučerašnjim suigračem.
– Za odgovor na ovo pitanje najbolje bi bilo strpjeti se još koji dan, no s velikom pouzdanošću mogu vam reći kako je Bobanović praktički već igrač Zadra. Detalji njegovog transfera također su precizirani, načelno smo se dogovorili, te sada još samo čekamo njegovu konačnu potvrdu – dodala je Magaš.
Bobanović se tako prometnuo u prvog na popisu potencijalnih novih čuvara mreže “plavih”, pretekavši Tomislava Balenta – donedavno još jednog iz društva “izglednih”.
– Bobanović stiže upravo po preporuci Brkljače, a Balent u tom slučaju prestaje biti opcija – upoznaje nas Magaš.
Uz Balenta i Brkljaču, jedno od spominjanijih imena posljednjih dana bio je i Tomislav Matošević, lijevi vanjski Umaga čije bi usluge uvelike koristile pretposljednjoj momčadi Prve lige.
– S Matoševićem se nismo uspjeli dogovoriti te će on karijeru nastaviti u Umagu, ili, kako kaže, potražiti inozemni angažman – podvukla je Magaš.