Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Spoj iskustva i mladosti dobro djeluje

28.12.2010. 23:00
Spoj iskustva i mladosti dobro djeluje


Naša djeca ne plaćaju članarinu klubu što je u današnje vrijeme prava rijetkost – ističe Krešo Mikas


Na  kraju jesenskog dijela ŽNL  Nova zora iz Sv. Filipa i Jakova zauzela je treće mjesto  sa četiri boda zaostatka za  vodećom Podgradinom. O  svim aktualnim temama vezanim uz klub razgovarali smo  s mladim trenerom prve  momčadi Krešom Mikasom  koji je i sam sve donedavno  bio istaknuti strijelac matične  Nove zore.
– Zadovoljni smo pozicijom  budući da je naš glavni prioritet u klubu afirmacija mladih igrača koji su  proizišli iz  naše škole nogometa. No, s  druge strane, mislim da smo  morali i mogli osvojiti i koji  bod više. Tu prvenstveno mislim na tri neplanirana neodlučena ishoda na domaćem  terenu – ističe mladi trener,  kojemu u radu s prvom  momčadi pomaže prekaljeni  Božo Morović koji još uvijek  igra.
– Naša ekipa je spoj iskustva  i mladosti. Tako uz nekolicinu  starijih i iskusnijih igrača u  prvom sastavu imamo četiri  kadeta. Prvi vratar Petar Brzić  ima svega 16 godina, a sve je  utakmice odigrao od početka  do kraja. Isto vrijedi i za  17-godišnjeg Marka Batura.  Uz njih dvojicu tu su još Mislav Mikas, Danijel Eškinja i  Niko Batur i to je ono što me  raduje. Stvorili smo odličnu  klapu. Napadač Marino Brkljača je prvi topnik lige. Uz  seniore u klubu imamo tiće i  mlađe pionire. Treba istaknuti  da naša djeca ne plaćaju članarinu klubu što je u današnje  vrijeme prava rijetkost i tu  treba pohvaliti upravu koja i  time pokazuje da su djeca na  prvom mjestu.