Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Spominjanje smjene Milinovića i Kalmete je plod nečijih želja

28.12.2010. 23:00
Spominjanje smjene Milinovića  i Kalmete je plod nečijih želja


Ne znam tko je to govorio, ja sam osobno od predsjednice Vlade čuo komentar na novinske spekulacije i ovo što se dogodilo sada upravo je potvrda tih njezinih riječi, kazao je Kutija


Na današnjoj  izvanrednoj sjednici, zastupnici Hrvatskog sabora glasuju o  rekonstrukciji Vlade u sklopu  koje na mjesto Ivana Šukera  kao ministrica financija dolazi  dosadašnja predsjednica uprave Partner banke Martina Dalić, na funkciju ministra zaštite  okoliša, prostornog uređenja i  graditeljstva glavni tajnik  HDZ-a Branko Bačić umjesto  Marine Matulović Dropulić,  dok na mjestu ministra kulture
Božu Biškupića zamjenjuje  dosadašnji ravnatelj Uprave za  arhivsku djelatnost i arheološku baštinu, član predsjedništva HDZ-a Jasen Mesić, a  na mjestu ministra obrane  Branka Vukelića zamjenjuje  dosadašnji državni tajnik za politička pitanja u Ministarstvu  vanjskih poslova i europskih  integracija Davor Božinović.  Glasuje se i o promaknuću ministara Petra Čobankovića i  Gordana Jandrokovića u potpredsjednike Vlade te imenovanju poduzetnika Domagoja  Ivana Miloševića na mjesto  potpredsjednika Vlade zaduženog za investicijske projekte.
Na današnjoj sjednici glasovat će i benkovački zastupnik  Branko Kutija (HDZ) koji je za  naš list prokomentirao činjenicu da među smijenjenima nema dvojice o čijoj se smjeni  također javno kalkuliralo – ministra mora prometa i infrastrukture Božidara Kalmete i  ministra zdravstva i socijalne  skrbi Darka Milinovića.
– Ne znam tko je to govorio,  ja sam osobno od predsjednice  Vlade čuo komentar na novinske spekulacije i ovo što se  dogodilo sada upravo je potvrda tih njezinih riječi. Imena  ministara koji su se spominjali  po medijima djelomice su  točna, a djelomice nisu što  znači s obzirom da spominjete  ministre Milinovića i Kalmetu  da je to plod nečijih želja,  a ne  stvarno razmišljanje predsjednice Vlade. S obzirom da se već  predugo priča o rekonstrukciji  Vlade, i da su se spominjala  kojekakva imena, meni je  osobno drago da se ova priča  završava, da se novi ministri  potvrde i da krenu raditi svoj  posao, kazao je Kutija koji je  upitan da izrazi svoja očekivanja od novih ministara odgovorio:
– To je odabir predsjednice  Vlade. Vrijeme će pokazati je li  bio dobar ili nije, a ja osobno ne  sumnjam u njezin odabir. Mislim da će odraditi svoj posao  korektno i u skladu sa svojim  mogućnostima.