Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Štandovi sele ispred crkve Sv. Marije

28.12.2010. 23:00
Štandovi sele ispred crkve Sv. Marije


Ne bih rekao da smo definirali novi prostor, ali razmatramo parkiralište kod crkve Sv. Marije, kako bismo na tom prostoru odabrali onaj dio koji će štanderima donijeti najveću korist, kazao je gradonačelnik Vrančić


Zadarski će štanderi od iduće sezone biti  smješteni u jednom dijelu parkinga kod crkve Sv. Marije.  Dogovoreno je to na  jučerašnjem sastanku između  predstavnika štandera i zadarskog gradonačelnika Zvonimira Vrančića. Poznato je,  naime, da su štanderi najprije,  nakon dugogodišnjeg negodovanja Arheološkog muzeja, ali  i samih građana, bili konačno  premješteni s lokacije ispred  samih izloga Arheološkog muzeja. Tako su se prošle sezone  nalazili na Šetnici, a istekom  zakupa, gradonačelnik je  odlučio da ga neće moći ponovno dobiti za istu lokaciju,  jer prema njegovu mišljenju, i  na Šetnici narušavaju izgled  gradske jezgre. Poznato je također da im je za smještaj  svojih štandova i prodavanje  suvenira i bižuterije potom ponuđen uski prostor ulice pored  crkve Sv. Marije, ali štanderi  su to mjesto odbili zbog neatraktivnosti lokacije. No, kako  potvrđuje i sam gradonačelnik  Vrančić, nakon jučerašnjih  pregovora, parkiralište pored  crkve Sv. Marije, najizglednije  je rješenje koje zadovoljava  obje strane.
– U cilju nam je bilo da  zadovoljimo potrebe samih  štandera, a da ujedno odaberemo prostor koji po našem  sudu neće narušiti izgled gradske jezgre. Ne bih rekao da  smo definirali taj novi prostor,  ali razmatramo parkiralište  kod crkve Sv. Marije, kako  bismo na tom prostoru odabrali onaj dio koji će štanderima donijeti najveću korist,  kazao je Vrančić.