Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Trokut Meštrovićeve i Krležine “pretplaćen” na nered

28.12.2010. 23:00
Trokut Meštrovićeve i Krležine “pretplaćen” na nered


Da je zaista riječ o jednoj od kritičnijih točki u gradu potvrđuje i najnoviji upit na web stranicama Grada. Jedan se građanin, naime, ovoga puta raspitao hoći li se asfaltirati put između dviju ulica koji je za kišnog vremena blatnjav i stoga teško prohodan. I ovoga puta iz Grada stiže nepovoljan odgovor – ne postoje uvjeti za saniranje ove staze


U više navrata  građani su se na internetskim stranicama Grada Zadra žalili na neuređeno područje između ulica Ivana  Meštrovića i Miroslava Krleže. Prije godinu dana Zadarski list pisao je tako o  oronuloj i napuštenoj kući  ispred koje k tome dvadesetak godina stoji “parkiran” zarđali bager. Kuća i  njen okoliš prepuni su  smeća i štakora, a područje  je navodno i okupljalište  narkomana o čemu svjedoče  odbačene igle i šprice. Zbog  svega toga stanari okolnih  zgrada učestalo su se žalili  Gradu Zadru iz kojeg su  uvijek stizali isti odgovori –  teren je u privatnom vlasništvu i tu se ne može ništa.  Komunalni redari u više su  navrata bili na toj lokaciji i  pogledali stanje. No oni su  nemoćni s obzirom na to da  vlasnik nije suglasan s  uređenjem prostora.
Da je trokut između  Meštrovićeve i Krležine  zaista jedna od kritičnijih  točki u gradu, potvrđuje i  najnoviji upit na web stranicama Grada. Jedan se  građanin, naime, ovoga puta  raspitao hoće li se asfaltirati  put između dviju ulica koji  je za suhog vremena  prašnjav, a za kišnog blatnjav i stoga teško prohodan.  I ovoga puta iz Grada stiže  nepovoljan odgovor – ne postoje uvjeti za saniranje ove  staze.
– Problem su ponovno  vlasnički odnosi budući da je  ta staza u privatnom vlasništvu. I u slučaju da se  vlasnici dogovore i sami je  asflatiraju, pojavio bi se problem s oborinskom odvodnjom koja na tom dijelu  nije riješena, rekla je glasnogovornica Grada Zadra  Ivana Dadić, dodavši da bi  naoko jednostavno asfaltiranje te staze zahtijevalo  puno opsežnih predradnji  kao što je otkup privatnih  parcela i rješavanje pitanja  oborinske odvodnje.
Hoće li i kad navedena  staza doći na red nije poznato budući da Grad Zadar  prije ovog ima mnoge prioritetne probleme koji čekaju  na rješavanje, rečeno nam je  u Gradu.