Trokut Meštrovićeve i Krležine "pretplaćen" na nered

Slika korisnika admin
Autor: 
Tomislav JERAK
Staza koja spaja dvije ulice često je puna lokvi vode

U više navrata  građani su se na internetskim stranicama Grada Zadra žalili na neuređeno područje između ulica Ivana  Meštrovića i Miroslava Krleže. Prije godinu dana Zadarski list pisao je tako o  oronuloj i napuštenoj kući  ispred koje k tome dvadesetak godina stoji "parkiran" zarđali bager. Kuća i  njen okoliš prepuni su  smeća i štakora, a područje  je navodno i okupljalište  narkomana o čemu svjedoče  odbačene igle i šprice. Zbog  svega toga stanari okolnih  zgrada učestalo su se žalili  Gradu Zadru iz kojeg su  uvijek stizali isti odgovori -  teren je u privatnom vlasništvu i tu se ne može ništa.  Komunalni redari u više su  navrata bili na toj lokaciji i  pogledali stanje. No oni su  nemoćni s obzirom na to da  vlasnik nije suglasan s  uređenjem prostora.

Da je trokut između  Meštrovićeve i Krležine  zaista jedna od kritičnijih  točki u gradu, potvrđuje i  najnoviji upit na web stranicama Grada. Jedan se  građanin, naime, ovoga puta  raspitao hoće li se asfaltirati  put između dviju ulica koji  je za suhog vremena  prašnjav, a za kišnog blatnjav i stoga teško prohodan.  I ovoga puta iz Grada stiže  nepovoljan odgovor - ne postoje uvjeti za saniranje ove  staze.

- Problem su ponovno  vlasnički odnosi budući da je  ta staza u privatnom vlasništvu. I u slučaju da se  vlasnici dogovore i sami je  asflatiraju, pojavio bi se problem s oborinskom odvodnjom koja na tom dijelu  nije riješena, rekla je glasnogovornica Grada Zadra  Ivana Dadić, dodavši da bi  naoko jednostavno asfaltiranje te staze zahtijevalo  puno opsežnih predradnji  kao što je otkup privatnih  parcela i rješavanje pitanja  oborinske odvodnje.

Hoće li i kad navedena  staza doći na red nije poznato budući da Grad Zadar  prije ovog ima mnoge prioritetne probleme koji čekaju  na rješavanje, rečeno nam je  u Gradu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika med
Dadićka uporno i bezobrazno laže.Kako netko može proglasiti put van ograda svih kuća u nizu pa i park privatnim vlasništvom kada to nije istina a sve u svrhu da se ništa ne napravi kako bi se taj dio uredio.Stara vila je tu ali je njezina parcela vrlo mala i ne može se čitavo područje pridodati vili.I dio parka je godinama bio u neredu dok netko nije pomaknuo guzicu i provjerio podatke.A Dadićka laže li ga laže,štiti svoju plaću bez rada a dragi građani i dalje hodajte po blatu.