Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Dobri izvođači, primjeren odabir pjesama, produkcija zakazala

28.12.2011. 23:00
Dobri izvođači, primjeren odabir pjesama, produkcija zakazala


U srijedu je u dvorani Jazine održan koncert „Božić u Zadru”. Popularne božićne pjesme pjevali su Boris Martinović, Ivo Gamulin, Nera Gojanović, Maja Blagdan, klapa Sv. Juraj HRM, klapa Karmel, klapa Kontrada i HPGD Zoranić uz glazbenu pratnju Zadarskog komornog orkestra. Voditeljica programa bila je Lejdi Oreb, a uz spomenute glazbenike pred publiku je izašao i generalni vikar Zadarske nadbiskupije Milivoj Bolobanić. Pozdravivši okupljene Bolobanić im je čestitao Božić i Novu godinu naglasivši kako se nada da su i kroz pjesmu koja se mogla čuti te večeri u Jazinama osjetili radost blagdana i doživjeli Isusa Krista.
Koncert su otvorili članovi HPGD Zoranić, a i zaključili, zajedno sa svim ostalim izvođačima. U međuvremenu jedan za drugim izmjenjivali su se na pozornici spomenuti glazbenici izvodeći, kako i priliči ovim blagdanskim danima, pjesme bez kojih bi božićni ugođaj bio gotovo nezamisliv. Dobro raspoloženi, s puno energije, zadarski glazbeni gosti pjevali su, među ostalima, i Djetešce nam se rodilo, Radujte se narodi, U to vrijeme godišta, Narodi nam se, Zvončići, Veselje ti navještujem, White christmas, Jingle bell rock, Let it snow, Santa Claus is coming to town, Silent night, Night and day, Summer enchanted evening i I dream of white christmas.
Dajući vlastiti glazbeni „pečat” pjesmama koje su izvodili, u srijedu prisutni umjetnici, još su jednom demonstrirali svoje glasovne kapacitete, što dalo zaključiti i po pljesku kojim ih je nagrađivala publika. Vrhunac večeri bio je nastup Borisa Martinovića koji je svojom interpretacijom „Night and day” Cole Portera i „Summer enchanted evening” iz mjuzikla South Pacific itekako pokazao zašto iza sebe ima svjetski priznatu glazbenu karijeru.
I dok su izvođači opravdali očekivanja od jednog Božićnog koncerta, produkcijski, koncert nije pratio glazbene goste. Ozvučenje je „škripalo”, a pozornica je bila sve samo ne prigodno blagdanski uređena. Iako je voditeljica Lejdi Oreb, čiji su monolozi između pjesama bili i više nego neprimjereno „podugački”, naglasila da je jedna od vrlina Božića skromnost, pa je stoga i pozornica skromno uređena, komentari koji su se mogli čuti u publici po tom pitanju nisu išli u prilog toj tvrdnji. Jer, kako su to komentirali neki, skromno ne mora nužno podrazumijevati i bez ukusa i „šuga”.