Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nadbiskup i gradonačelnik posjetili žive jaslice

28.12.2011. 23:00
Nadbiskup i gradonačelnik posjetili žive jaslice


Prave žive jaslice jučer u Crnom su priredila djeca iz Dječjeg vrtića Sunce, osnovnoškolci, članovi mjesnog KUD-a, mještani MO Crno i Župni zbor, a sve to pod budnim okom župnika don Srećka Petrova, sada već devetu godinu za redom.
Mladi i stari su više od dva mjeseca vježbali predstavu koja je trajala 45 minuta, a koja je prvi put odigrana kod Društvenog doma. Predstavu su pogledali zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić i gradonačelnik dr. Zvonimir Vrančić.
Božićne jaslice u Crnom predstavljaju prikaz Isusova rođenja koji je mješavina iskaza iz Evanđelja po Luki i Evanđelja po Mateju. Betlehemska scenografija postavljena je u prirodni ambijent gdje su smještene jaslice, “Marijina kuća” u kojoj se zbilo navještenje, svratišta i ostalih betlehemskih objekata. Tu su pastiri, stado ovaca, tovar, krava, tele… Malog Isusa odglumilo je 4 i pol mjesečno dijete Danijele i Šime Grgurevića.
Gledatelji nisu mogli sakriti osmijeh s lica dok su gledali malo djetešce u jaslicama nad kojim su u štalici bdjeli djevica Marija i Josip. Kako su se tri kralja poklonila i darivala tek rođenog Isusa, tako je župnik don Srećko nazočnima dijelio porcije ukusnog fažola kojeg je sam skuhao. A bilo je i vina, fritula i kolača…