Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Prva sjednica nove Vlade bit će ipak otvorena za javnost

28.12.2011. 23:00
Prva sjednica nove Vlade bit će ipak otvorena za javnost


Zamjenica ministra gospodarstva Radimira Čačića bit će Tamara Obradović Mazal, zamjenik ministra obrane Ante Kotromanovića bit će SDP-ovac Zlatko Gareljić. Zamjenik ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić bit će diplomat i predstojnik Ureda predsjednika Joško Klisović


Prva sjednica nove Vlade na čelu s Zoranom Milanovićem održat će se danas s početkom u deset sati. Na otvorenom dijelu sjednice bit će donesena Uredba o načelima za unutarnje ustrojstvo tijela državne uprave, te Poslovnik o radu Vlade. Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada će imenovati zamjenike, te dio pomoćnika ministara, kao i vršitelje dužnosti predstojnika Ureda Vlade RH. Zamjenica ministra gospodarstva Radimira Čačića bit će Tamara Obradović Mazal. Ona dolazi iz privatnog sektora, ali je prije toga već bila državna tajnica u tom Ministarstvu. Zamjenik ministra financija Slavka Linića bit će Boris Lalovac koji također dolazi iz privatnog sektora, iz RBA Leasinga. Predavač je na Ekonomskom fakultetu, te član SDP-ova savjeta za gospodarstvo. Joško Puljiz iz Instituta za međunarodne odnose bit će zamjenik ministra regionalnog razvoja Branka Grčića. Grčić mu je bio svojevremeno mentor za doktorsku disertaciju o regionalnom razvoju. U resoru turizma zamjenik ministra Veljka Ostojića bit će dubrovački SDP-ovac Oleg Valjalo koji je dosad bio zaposlen kao šef financija u Jadranskim luksuznim hotelima. Iz te je tvrtke otišao nakon promjene vlasnika, kada je Gorana Štroka zamijenila grupacija Lukšić.
Zamjenik ministra obrane Ante Kotromanovića bit će SDP-ovac Zlatko Gareljić koji je tu funkciju obavljao i u Vladi SDP-a koju je vodio Ivica Račan. On dolazi s pozicije savjetnika za obranu predsjednika Republike Ive Josipovića. Prva suradnica ministra obrazovanja, zanosti i sporta Željka Jovanovića bit će dugogodišnja SDP-ova saborska zastupnica Marija Lugarić. Zamjenik ministrice socijale Milanke Opačić bit će prvi SDP-ovac Koprivničko križevačke županije Darko Ledinski, dok će u slučaju ministra rada i mirovina Miranda Mrsića to biti Milivoj Tomaš iz HSU-a. Zamjenik ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić bit će diplomat i predstojnik Ureda predsjednika Joško Klisović, a ministru uprave Arsenu Bauku zamjenica će biti nekadašnja savjetnica za vojna pitanja predsjednika Republike Višnja Tafra. Zamjenik ministra mora, prometa i infrastrukture Zlatka Komadine bit će SDP-ovac s Raba Zdenko Antešić.