Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Za doček hladno, ali bez oborina

28.12.2011. 23:00
Za doček hladno, ali bez oborina


Ovo pogoršanje vremena koje dolazi u četvrtak u petak će polako nestati. Vrijeme na Silvestrovo će također biti suho, kao i na samu Novu godinu. Štoviše, nedjelja će biti sunčana, iako će biti malo burice, govori Duško Kraljev


Svi oni koji će Novu godinu čekati na otvorenom ne trebaju se brinuti za vremenske nepogode. Oborina neće biti, iako će biti hladno, kazao nam je zadarski meteorolog Duško Kraljev.
– Mislim da će se u Zadru Nova godina bez problema moći čekati na otvorenom. Ovo pogoršanje vremena koje dolazi u četvrtak u petak će polako nestati. Vrijeme na Silvestrovo će također biti suho, kao i na samu Novu godinu. Štoviše, nedjelja će biti sunčana, iako će biti malo burice, govori zadarski meteorolog koji i za siječanj, posebno početak ovog mjeseca, predviđa dosta lijepog vremena. Prave zime još uvijek nema na vidiku, a prema riječima Duška Kraljeva, možemo je očekivati tek u veljači i ožujku.
Svi koji budu slavili Novu godinu u Zadru moći će stoga uživati u lijepom vremenu. Iapk, preporuka je da zbog bure imaju nešto deblju odjeću.
– U četvrtak će biti malo juga, onda će se pojaviti tramuntana, a nakon toga i bura, kazao je Kraljev.
U posljednje vrijeme česte su promjene temperature. Naime, u jutarnjim satima temperatura se nekada spušta tek pokoji stupanj iznad nule, dok se popodne penje i iznad 15 stupnjeva.
– Zbog vedrih noći, a kako je vrijeme u atmosferi burno, temperatura pada, a preko dana sunce donosi toplinu i diže temperaturu. To nije ništa neuobičajeno. Međutim, neuobičajeno je da se otkazuju skijaški kupovi, jer nema snijega. Mislim da tu ima nekih faktora, da ljudi donose neke stvari u atmosferu i da se nešto mijenja, kaže Kraljev, dodajući da nitko ne može prognozirati kada će se nešto dogoditi, ali je sve više dramatičnih pojava, žestokih vjetrova i oluja.
– Ipak, trebamo biti svjesni da je zadarsko područje jedinstveno te je klima koju imamo raj za budućnost, bez obzira na dizanje razine mora i razne katastrofične pojave, rekao je Kraljev.