Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Izvedba Michelangela potaknula Bužimskog na Ponoćnu igru u izvedbi Arasa i Vidov

Autor: Ante Rogić

28.12.2012. 23:00
Izvedba Michelangela potaknula Bužimskog na Ponoćnu igru u izvedbi Arasa i Vidov

Foto: Marin GOSPIĆ



Predstava govori o ljubavi, pažnji.. Noć prije premijere dvoje glumaca imaju zadnju probu. Pjesnik Vidrić i lijepa djeva koju pokušava zavesti, a ona se ne da. No, predstava govori i o nekim općim mjestima, zaokružuje intimnu i opću sliku društva u kojem se nalazimo – Juraj Aras


Na daskama Kazališta lutaka Zadar večeras će premijerno biti izvedena predstava “Ponoćna igra”, autora Dubravka Jelačića Bužimskog nastala u zajedničkoj produkciji Teatra Verrdi i Kazališta lutaka Zadar. U predstavi glume Juraj Aras, ujedno i redatelj, i Vjera Vidov. Ravnateljica KLZ Iris Pavić Tumpa podsjetila je kako je ovo u kratkom pvremenu druga njihova koprodukcija, nakon Decipule u režiji Vjere Vidov.
Juraj Aras je napomenuo kako je ovaj tekst nastao nakon izvedbe predstave Michelangelo Buonarotti, jer je Bužimski bio na predstavi, te mu se svidio zajednički jezik koji imaju njih dvoje. Tu je Teatro Verrdi kao neka platforma, kako je kazao Aras, za nekakav drugačiji kazališni izričaj.
– Teatro Verrdi nije produkcija koja bi primarno išla raditi dramske predstave. Dogodila se neka kemija između alternativne scene i dramske izvedbe. Osjeća se ležerniji, alternativni štih. Predstava govori o ljubavi, pažnji.. Noć prije premijere dvoje glumaca imaju zadnju probu. Pjesnik Vidrić i lijepa djeva koju pokušava zavesti, a ona se ne da. No, predstava govori i o nekim općim mjestima, zaokružuje intimnu i opću sliku društva u kojem se nalazimo, kazao je Aras istaknuvši kako je prostor Kazališta lutaka idealan za dramske predstave, te se nada kako će u budućnosti na tom mjestu zaživjeti večernje predstave.
Premijera se igra večeras, s početkom u 20 sati, a predstava traje sat i dvadeset minuta. Prva izvedba je 3. siječnja 2013., također u 20 sati. Cijena karte je 30 kuna, a Aras je izrazio nadu kako bi predstvava mogla igrati i na gostovanjima. Ministarstvo kulture, Grad Zadar i Zadarska županija pokrovitelji su predstave, za koju je Aras istaknuo kako je riječ o prvom čisto dramskom tekstu koji se igra na daskama Kazališta lutaka Zadar.