Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Najteža godina, ne ponovila se

Autor: Branko Božić

28.12.2012. 23:00
Najteža godina, ne ponovila se


Unatoč krizi i recesiji realizirali smo nekoliko značajnih kapitalnih projekata. Vjerujemo kako ćemo nošeni zajedništvom godinu koja je pred nama bolje i uspješnije prebroditi, kazao je Miočić


U prigodi  božićno-novogodišnjih blagdana u četvrtak navečer na  svetkovinu sv. Ivana općinska uprava na čelu s načelnikom Dragutinom  Miočićem upriličila je u prostorijama Osnovne škole Jurja Barakovića prigodni i tradicionalni blagdanski domjenak.
Pozivu su se pored djelatnika Općine, članova načelnikova kolegija, bivših i sadašnjih vijećnika te predsjednika pojedinih MO odazvali  i predstavnici kulturnog, javnog i vjerskog života općine  Ražanac te ražanački gospodarstvenici.
Načelnik Miočić pozdravio  je okupljene te im zahvalio na  odazivu. Osvrćući se na godinu na izmaku rekao je da je  bila jedna od najtežih u povijesti općine Ražanac te da  se više nikada ne ponovila.
– Unatoč krizi i recesiji realizirali smo nekoliko značajnih kapitalnih projekata. Vjerujemo kako ćemo nošeni zajedništvom godinu koja je  pred nama bolje i uspješnije  prebroditi. Čeka nas nekoliko  značajnih projekata koje kanimo uz pomoć Županije i  EU fondova realizirati. Tu  prije svega mislim na pokretanje gospodarske zone Vukovac, izgradnju sustava odvodnje i kanalizacije u  Ražancu, Ljupču i Rtini, izgradnju novih škola i dječjih  vrtića u Ražancu i Radovinu  sa odgovarajućim sportskim  dvoranama, kazao je Miočić  dodajući i kako je odlučeno  da se osobama koje podnesu  zahtjev za legalizaciju objekata dade 80 posto popusta  na plaćanje komunalnog doprinosa.
– Pozivam sve da krenu u  ovaj posao i da ovaj problem  konačno jednom za svagda  skinemo s dnevnog reda. Posebno s ovog mjesta apeliram  na mještane Radovina, Jovića, Jordana i Stojića jer će  oni nakon legalizacije doći u  priliku da se priključe na vodovodnu mrežu i da rješe problem vodoopskrbe u svojim  kućanstvima, pojasnio je  Miočić te poželio puno sreće i  zdravlja u novoj godini.
Prije samog blagovanja  Božji blagoslov okupljenima  udijelio je dekan ražanačkog  dekanata i nadžupnik don  Damir Juričin.