Traže hitno sazivanje sjednice OV-a

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Zvonko KUCELIN
Burno je u Ražancu

Nakon održanog zbora, stotinjak mještana Ražanca zatražilo je hitno sazivanje sjednice Općinskog vijeća.

"Nakon neodazivanja jednog od dvojice pozvanih vijećnika na službene pozive koji su im upućeni možemo zaključiti da se pojedini članovi  Općinskog vijeća namjerno oglušuju na volju i zahtjeve lokalnog stanovništva te zlonamjerno ignoriraju potrebe i želje zajednice za koju su odgovorni. Nakon kompletnog izlaganja prisutnih iz Općinskog vijeća te  načelnika općine zaključeno je da opstruiranje rada i funkcioniranja  Općine vrše pojedinci iz vijeća. Također je od ukazano na činjenicu da je  na posljednjem sazivu Vijeća od strane istaknutih vijećnika odbijeno  svih 23 točaka dnevnog reda, osim one o osnivanju zajedničke inicijative  na polju ribarstva. Točke o otvaranju vrtića te financijski plan i program  Knjižnice kao i imenovanje ravnatelja/ravnateljice Knjižnjice jasno su  odbijene, te je tim činom nanesena značajna šteta i nepravda stanovništvu Općine.

Politički puč

S obzirom da su gore navedeni Vijećnici nositelji povjerenja i odgovornosti koje su im na posljednjim izborima ukazali glasači, možemo zaključiti da su međusobna previranja u borbi za vlast na štetu korisnika  Knjižnice te budućih korisnika Vrtića kao i ostalih mještana po svim ostalim odbijenim točkama. Također možemo pretpostaviti da se ovim  odlukama od strane gore navedenih Vijećnika želi zaustaviti rad i funkcioniranje trenutne vladajuće strane te izbrisati kompletan kulturno -  gospodarski pomak i sve pozitivne akcije koje je trenutni načelnik  Općine u svom mandatu uspio realizirati te ostvariti svojevrsni politički  puč sa svrhom zbacivanja trenutnog vodstva Općine i nametanje novih  izbora.

Poziv Kožulu

Na kraju ostaje nam samo pretpostaviti kako pojedini članovi Općinskog Vijeća svoje privatne političke interese stavljaju ispred interesa zajednice koju zastupaju.

Konačan zaključak zbora je inzistiranje mještana da predsjednik  Općinskog vijeća Nenad Kožul, ujedno i osoba koja se oglušila na poziv  na zbor, sazove sjednicu općinskog vijeća do 31.12. ove godine te da u  suglasju sa općinskim vijećnicima (HDZ, HSP AS, SDP i nezavisni) izglasaju odluke važne za daljnje funkcioniranje Općine Ražanac", navodi se  u priopćenju inicijative "Za bolji Ražanac".

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno