Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Djeca moraju na vrijeme prepoznati opasnost od petardi i vatre

28.12.2016. 23:00
Djeca moraju na vrijeme prepoznati opasnost od petardi i vatre


U sklopu vatrogasne prevencije za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana DVD Pag u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Zadarske županije i predsjednikom Kažom Kolanovićem obradovao je prigodnim bojankama polaznike Dječjeg vrtića Paški mališani u Pagu i polaznike Dječjeg vrtića Povljanski tići u Povljani. U sklopu podjele bojanki od članova društva DVD Pag održana je i kratka edukacija djece o opasnostima, prevenciji i postupanju s vatrom, ali i općenitim nezgodama.
– Edukacijom već od vrtićke dobi nastojimo skrenuti pozornost djeci, ali i roditeljima na opasnosti koje se kriju iza petardi, zapaljenih i ostavljenih svijeća, odbačene žeravice i pepela, te sličnih nepromišljenih radnji. Cilj je da djeca u najkraćem mogućem vremenu prepoznaju opasnost, te prvenstveno spase sebe i upozore odrasle, a ujedno i pokušaju pomoći pozivom na broj 193, sa sigurne udaljenosti. Ovo je samo jedna od preventivnih aktivnosti koju smo proveli među građanima, kazao je Jure Orlić, predsjednik DVD-a Pag.
U narednoj 2017. godini očekuje se još nekoliko kratkih predavanja u osnovnoj školi Juraj Dalmatinac u Pagu kao i svim područnim školama.
– Također pripremamo program edukacije građana putem promotivnih materijala. Ulaganjem u edukaciju i prevenciju među građanima te opremanje i edukaciju članova DVD-a Pag postižemo visoki učinak u slučaju nezgoda, te skraćujemo vrijeme od nastanka nezgode do dolaska interventnih vozila, što je izuzetno bitno da nekada bezazlene nezgode ne prerastu u nešto veće, istaknuo je Orlić.