Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Dosta poraza, treba ići prema vrhu!

28.12.2016. 23:00
Dosta poraza, treba ići prema vrhu!


Zadnja utakmica u kalendarskoj godini Zadrane čeka u Sinju. Između dvije utakmica u ABA ligi (Budućnost u Zadru, pa C. zvezda 2. siječnja 2017. u Beogradu) stala je utakmica u Sinju. Zadrani u A 1 ligi i nemaju puno izbora, najbitnije im je od svega pobijediti gdje god, kako god. Na ljestvici je družina iz Višnjika trenutačno na neočekivanom mjestu i ispod razine prije sezone minimalnog proklamiranoga cilja, biti u A 1 ligi najmanje među tri najbolja sastava. Dok se Zadar bio koprcao sam sa sobom i poteškoćama zbog gustoga rasporeda, jakih suparnika u ABA ligi, putovanja ‘tamo daleko’, štrajkom, ozljedama… dotle su neki klubovi u A 1 ligi, ni krivi ni dužni, pozobali dio sočnih plodova. Sad ti budi pametan i prije doigravanja dođi do jednog od triju priželjkivanih mjesta.
Današnji suparnik je trenutačno u donjemu dijelu ljestvice, ima tri pobjede, sve tri doma ostvarene, Alkar nikad nije doma bezazlen. Momčad je to koja sama znade iznenaditi i sebe. Predvodnik je Brandon johnson, Amerikanac koji je u svojoj momčadi najbolji strijelac, skakač, dodavač, tricaš… Premda je u općoj kvaliteti Alkar nominalno slabiji od Zadra, to momčadi Nevena Plantaka ni slučajno ne daje pravo da na parket izađe preopuštena. Jednostavno, Zadar više nema pravo ni na kakav kiks, i tu se i nema što mudrovati, danas treba dobiti.
Logično je očekivati da će Plantak zato i početi utakmicu s trenutačno najboljom mogućom postavom. Smjernice su jednostavne – uspostaviti i održavati visoki ritam i intenzitet, obranom na svakoj točki limitirati suparnika, dobro pratiti i iščitavati njegove namjere u organizaciji, te ih razbijati na pravi način. Papir, istina, trpi sve, no Zadar ne smije u utakmicu ući bez dovoljno autoriteta pa se možebitno naći u situaciji da tijekom igre sam sebe tuče šakom u glavu. U Sinju, znade se to dobro, nije jednostavno igrati, ali ozračje spram Zadra i nije neprijateljsko. Maligani i Tornado gaje prijateljske odnose.