Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Liburnija potpisala ugovor za 25 novih autobusa

29.12.2017. 11:53
Liburnija potpisala ugovor za 25 novih autobusa


Direktor Liburnije Edvin Šimunov te predstavnici dva grada i 16 općina potpisali su sporazum o obnovi voznog parka Liburnije kojim će se nabaviti 25 novih autobusa vrijednih 36 milijuna kuna.
Ovo je rezultat zajedničkog javljanja na natječaje i programe Europskih strukturnih i investicijskih fondova EU i Operativnog programa Konkurentnost i kohezija te Ministarsrtva prometa.
Najveći dio novca, 85 posto osigurano je iz europskog kohezijeskog fonda, a preostalih 15 posto pokriva resorno ministarstvo.
– Ugovor je iziskivao mnogo rada i truda, te smo morali napraviti i studiju isplativosti, ali EU je prepoznala kvalitetu projekta te su nam dodijelili ova sredstva kojima ćemo obnoviti gotovo trećinu voznog parka, rekao je Šimunov. Liburnija trenutno ima 80 autobusa čija će starost, ovim natječajem, pasti ispod pet godina, a osam autobusa bit će prilagođen osobama s invaliditetom. U Liburniji očekuju kako bi autobusi mogli biti isporučeni najranije tijekom rane jeseni 2018. godine zbog dugotrajne procedure javne nabave.
Načelnici su pozdravili ovu obnovu voznog parka te su istaknuli važnost bolje povezanosti županijskog središta s okolnim mjestima te se nadaju kako je ovo početak još bolje umrežavanja javnog prijevoza.