Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Najbolje kuhano vino na Adventu ima “Hedonist Dining & Hangout”

29.12.2017. 18:57
Najbolje kuhano vino na Adventu ima “Hedonist Dining & Hangout”


U organizaciji zadarske udruge ljubitelja vina u osnivanju "Vinum" organizirano je kušanje svih kuhanih vina ugostitelja na adventskom sajmu u Zadru na Trgu Petra Zoranića. Vina je procjenjivao stručni žiri udruge u sastavu: Filip Erceg (predsjednik udruge i poznati ocjenjivač maslinovih ulja), Renato Kraljev (poznati zadarski kuhar), Ivan Stiblik (jedini zadarski sommelier 3. stupnja) i Manuela i Robert Plohl (idejni začetnici "Vinuma" te vinski connoisseuri).
U natjecanju je sudjelovalo 17 ugostitelja,  a najboljim su proglašeni: "Hedonist Dining & Hangout", drugo mjesto je pripalo "Maloj kućici" a treće mjesto je osvojio štand "Pegula". Svi su oni osvojili butelje vrhunskog vina, a žiri se odlučio i za uručenje posebnog priznanja štandu "Mala kućica" zbog, kako nam je to objasnila Manuela Plohl, njihovog zanimljivog, atipičnog kuhanog vina sa jednom specifičnom aromom đumbira. 
– Odmah u startu se izdvojilo 6-7 štandova sa svojom ponudom no nakon detaljnije analize odlučili smo se za ove ugostitelje, dodala je Plohl. Udruga ljubitelja vina „Vinum“ nastala je, doznajemo, kako bi na jednom mjestu okupili sve vinske entuzijaste, kako iz profesionalnih tako i amaterskih krugova. Predsjednik udruge je Filip Erceg, potpredsjednik Mario Vuksan, a tajnica i idejna osnivačica, Manuela Plohl.