Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

SILVESTROVO Kućice u zaleđu i Lici Zadrani rezervirali za doček još ljetos!

29.12.2018. 16:31
SILVESTROVO  Kućice u  zaleđu i Lici  Zadrani  rezervirali  za doček još  ljetos!


Još nas malo dijeli od najluđe, i za mnoge „najduže“, noći u  godini, noći kada ispraćamo staru, a dočekujemo novu godinu! Iako su  nam Zadrani već rekli da im nije toliko važno gdje su, već s kim su, mi  smo provjerili što se nudi za Silvestrovo, bilo u samom gradu, ili van njega.
Oni koji su se odlučili za doček na otvorenom, na trgovima Poluotoka,  uz prijatelje, kuhano vino i pjesmu i svirku uživo, ove godine neće pogriješiti (naravno, uz pretpostavku „suhe“ vremenske prognoze). Na tri  gradska trga nudit će se za svakoga ponešto.


Nova godina na Poluotoku, hoteli za dublji džep
Turistička zajednica grada Zadra svim građanima i njihovim gostima  organizirala je koncerte za doček 2019. na tri lokacije na Poluotoku: na  adventskoj pozornici na Trgu Petra Zoranića, na Narodnom trgu i Forumu! Mislilo se i na najmlađe pa će zabava početi već u jutarnjim satima i  to dječjim programom i dočekom Nove godine za djecu na Trgu Petra  Zoranića i na Narodnom Trgu, od 11 sati. Što se tiče noćne zabave, za  doček Nove godine, na Narodnom trgu, u ponedjeljak, 31. prosinca od  22 sata nastupa grupa Forum, a u novu godinu uvest Zadrane će uvesti  Neno Belan i njegovi Fiumensi. Na Trgu Petra Zoranića, od 20 sati nastupa Zoran Jelenković, u 22 sata slijedi Rockatansky band, a na Forumu  nastupaju Martine Thomas & INSD Enterprise također od 22 sata.
U razgovorima s direktorima hotela u Zadru i u njegovoj okolici, saznajemo kako je većina aranžmana, koje kao i svake godine, nude domaćim i stranih gostima, rasprodana, a ostatak se uvijek popuni pred  sam doček, i to uglavnom domaćima koji se odluče na svečanu večeru i  doček, bez noćenja.
Direktorica hotela Bastion, Mladenka Štura, kazala nam je kako su zadovoljni s popunjenošću u periodu oko dočeka te da je kod njih svake  godine više-manje ista situacija.
– I ove godine naši gosti će moći uživati u luksuznoj wellness i gourmet  ponudi dvodnevnih ili trodnevnih aranžmana, s manjim preinakama  unutar pojedinog “paketa”, kazala je Štura.
Almayer Art & Heritage Hotel, s druge strane, nije planirao nikakve posebne aranžmane za proslavu Nove godine jer su uvedene neke promjene vezano uz restoranski dio hotela, saznajemo od Vjekoslava Bobića,  generalnog menadžera.
– Što se tiče smještajnog dijela hotela, za Novu godinu smo potpuno  popunjeni. Prošle godine smo organizirali novogodišnju večeru, ali nismo imali i organizirani doček. S obzirom na mali kapacitet hotela i poziciju u centru grada, mislimo da to nema svrhe, kazao je Bobić dodavši  kako za sljedeću godinu pripremaju neke novosti, ali i veću orijentiranost na goste samog hotela.


Proslava 650 kn po osobi (bez noćenja)
Cocktail dobrodošlice i stand up kanapei u predvorju restorana,  svečana novogodišnja večera uz bogati buffet s najpoznatijim mediteranskim specijalitetima, luda zabava do ranih jutarnjih sati uz Live Band,  vatromet na terasi Tramontana bara uz pjenušac i kuhano vino, novogodišnja tombola s vrijednim nagradama…, sve to očekuje one koji za proslavu ulaska u 2019. godinu odaberu hotel Falkensteiner Club Funimation Borik i njihovu Bella Adria ponudu, kaže nam Elizabeta Penić, vlasnica i generalna menadžerica agencije za PR i event-menadžment Lollipop komunikacije.
Tu je naravno i Falkyland za najmlađe te Detox Spa program koji  uključuje saune, tuševe doživljaja, Kneipp terapiju ili hidromasažu. A  posebnost ovogodišnjeg dočeka je ta što će biti i repriza. Naime, nakon  svečane večere, prvog dana 2019. godine od 21 sat na rasporedu je New  Year's Flashback.
– Različiti wellness paketi i tretmani po prigodnim cijenama u Wellness & Spa centru hotela, cjelodnevna zabava za djecu, brojni užici za  nepce u sklopu kojeg će vrhunski chefovi predstaviti raskoš dalmatinskih delicija, ali i pripremati jela pred samim gostima…, sve to može se  doživjeti u sklopu Bella Adria novogodišnje ponude, kazala je Penić.
Od Roberta Markovića ispred hotela Falkensteiner Club Funimation  Borik, saznajemo kako je broj osoba limitiran, a posjećenost bude  obično oko 300-400 osoba. Za vanjske goste, odnosno posjetitelje koji  nisu gosti hotela, cijena ulaznice za doček Nove godine iznosi 650 kn po  osobi (bez noćenja) dok cijena s noćenjem i “all inclusive plus” uslugom  kreće od 213 eura za 2 osobe u dvokrevetnoj sobi, kazao je Marković.




Austrijanci u Piniji
Hotel Pinija u Petrčanima s novogodišnjim programom je već započeo, a već sad su aranžmani popunjeni uglavnom od strane Austrijanaca. No, Zdenko Mišić direktor hotela, kaže kako je već uobičajeno da  im dolaze Austrijanci. – Dolazi nam jedna veća grupa već niz godina i ostaju do 2. siječnja 2019.
Mišić kaže kako je u hotelu kreće živa glazba, uz bogati menu, wellness  ponudu (masaže i tretmani), a u ponudi su i višednevni aranžmani za  domaće goste koji gravitiraju prema Zadru (Šibenik, Split i sl.). Dva dana  na bazi polupansiona, sa svečanom večerom za doček, cijena iznosi  1.379 kuna po osobi, a za tri dana do 2.116 kuna.
– Često nam se Zadrani jave pred sam kraj, tako da to očekujemo i ove  godine. Oni obično budu zainteresirani samo za svečane večere s pićem  dobrodošlice i pjenušcem, a to će iznositi 600 kn po osobi, kazao je  Mišić.


Saturnus u ruhu „morskog dna“
Za sve ljubitelje tematskog klupskog dočeka uz ples do ranih jutarnjih  sati i ove godine pobrinuo se Turisthotelov Saturnus. Prema riječima  Frane Skoblara, voditelja odjela marketinga, tema će biti Yellow Submarine pa će sukladno tome biti postavljena i dekoracija unutar kluba  (morsko dno).
– Voditelj programa bit će Ivica Štorić, a za zabavu će biti zadužen zadarski band "Zaratino". Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji u caffe  baru Branimir i Forum. Cijena ulaznice je 350,00 kn za sjedeće odnosno  250,00 kn za stajaće mjesto. Konzumacija hrane (topli i hladni buffet) tijekom čitave večeri je uključena u cijenu, kazao je Skoblar dodavši kako,  kao i proteklih godina, očekuje da će se za tražiti karta više te da će i ove  godine Saturnus posjetiti maksimalan broj uzvanika, njih 1500.


Kuće za odmor sve popularniji odabir
Pored dočeka na otvorenom, u hotelskom smještaju te klubovima, sve  veći broj Zadrana svake godine odabire za doček pravi zimski ugođaj,  daleko od grada, u tišini snježne idile i uz pucketanje kamina. Kontaktirali smo nekolicinu kućica i koliba za odmor u Lici, Gorskome kotaru, ali  i u zaleđu Zadra, i saznali da je period oko dočeka već mjesecima unaprijed rezerviran. Očito je to ono što ljudima najviše nedostaje i što ih  najviše veseli, bijeg iz grada i od posla, u prirodu i mir, s njihovim najmilijima. No, za taj ugođaj Zadrani su bome i spremni platiti jer većina kuća  za odmor na spomenutim lokacijama traži minimalno tri do četiri noći  pri čemu dolazimo do iznosa od oko 1.200 eura na gore (maksimalan  broj osoba kreće se oko brojke osam), s tim da je nadoplata za svaku sljedeću noć 150 eura.
Svake godine u ponudi je sve više kuća za odmor, moguće da je na pomolu nova popularna vrsta smještaja, bilo za Novu godinu ili ostatak godine. Kako su nam rekli vlasnici kućica s kojima smo stupili u kontakt,  svi su zadovoljni popunjenošću kroz cijelu godinu.
– Špica je od Uskrsa do kraja 10. mjeseca kada nema slobodnog dana,  a na Zadrane i ostale goste iz Hrvatske najviše računamo vikendima od  12. mjeseca do kraja veljače, dok je Nova godina standardno najtraženija  i obično se popuni još u rujnu, ističu iznajmljivači.