Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Bolnički šatori samo za trijažu pacijenata

29.12.2020. 09:45


Na vrhuncu pandemije koranavirusa mnogi su se plašili kako će i zadarski bolnički šatori biti aktivirani. No, sve ovo vrijeme, srećom, nije došlo do nedostatka kreveta u zadarskoj i biogradskoj bolnici te se oni i dalje koriste samo za dijagnostičku obradu. Potvrdio nam je to načelnik Županijskog stožera civilne zaštite, Šime Vicković:
– Šatori se i dalje koriste samo za trijažu pacijenata jer smo proširili kapacitete u Specijalnoj ortopedskoj bolnici u Biograd, ali i radili i na povećanju broja ležajeva u zadarskoj bolnici, kaže Vicković.
I u Općoj bolnici Zadar potvrdili su kako šatore koriste samo za dijagnostičku pretragu, što znači da mogu odahnuti svi koji su bili zabrinuti kako će, u slučaju infekcije covidom-19, morati ležati u šatorima ispred bolnice. Naime, zamjenik ravnatelja Opće bolnice, dr. Edi Karuc, pojasnio je kako je u od početka pandemije covida-19 u bolnici izvršena reorganizacija rada službi i odjela na način da su pojedini odjeli izmješteni iz svojih dosadašnjih prostora, a pojedini su fuzionirani, uz smanjenje hladnog pogona. Cilj reorganizacije je povećanja smještajnih kapaciteta i optimalnijeg korištenja raspoloživog osoblja koje se skrbi o bolesnicima oboljelim od bolesti covid-19.